PREDAJE NEMA! KOSMET SVETA SRPSKA ZEMLJA! Moćan transparent o kom bruji Evropa: Pogledajte kako su navijači Slovana podržali srpske fudbalere (FOTO)
Foto: Tviter

da se naježiš

PREDAJE NEMA! KOSMET SVETA SRPSKA ZEMLJA! Moćan transparent o kom bruji Evropa: Pogledajte kako su navijači Slovana podržali srpske fudbalere (FOTO)

Fudbal -

Vatrene pristalice Slovana iz Bratislave jasno su stavile do znanja šta misle o lažnoj državi Kosovo.

Navijači kluba iz Slovačke nisu se obazirali na pretnje koje su dobili iz UEFA. Rizikovali su da njihov voljeni klub bude ozbiljno kažnjen, kada su tokom utakmice sa albanskom ekipom sa Kosova Feronikelijem, otvoreno pružili podršku Srbima u borbi protiv priznavanja takozvane države Kosovo.

foto: Facebook

Meč kvlaifikacija za plasman u Ligu šampiona između Slovana i Feronikelija podigao je veliku buru. Dva srpska fudbaler Deja Dražić i Aleksandar Čavrić odbili su da nastupe na ovom meču, a isto je učinio i pomoćni trener tima iz Bratislave Vladimir Radenković. Slovan je prihvatio njihovu odluku i javno im pružio podršku, da bih ekspresno usledila reakcija UEFA. Opomenuli su Slovan i zapretili da će dobiti žestoku kaznu ako navijači na tribinama budu izrazili svoje stavove.

"Predstavnici UEFA su nam jasno stavili do znanja da će svako uplitanje politike surovo i beskompromisno kazniti na štetu našeg kluba i fanova. To znači da Slovan može da dobije ne samo visoku novčanu kaznu, već i mnogo bolniju u vidu zatvaranja stadiona za sledeću utakmicu koju budemo igrali u Evropi. Ovim putem želeli smo da vas obavestimo o situaciji, jer je za nas zaista važno da izbegnemo bilo kakve oštre sankcije UEFA", navodi se u saopštenju Slovana, koje je objavljeno pred meč.

Međutim, vatrene pristalice slovačkog kluba nisu se obazirale na pretnje. U jednom momentu razvile su ogroman transparent na kom je na srpskom jeziku pisalo:

" Sa zapadom u dilu to je proverena šema, al' i dobro znajte, predaje nema! Kosmet sveta srpska zemlja".

Na stadionu su se viorile i prepoznatljive zastave "Nema predaje".

foto: Printscreen

Podsetimo, Slovan je na ovom meču savladao Feronikeli rezultatom 2:1.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track