odličan rezultat

GOLMAN BELIĆ SPASAO BRĐANE: Čukarički sa 0:0 čeka Molde u revanšu (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Čukaričkog igrali su danas nerešeno 0:0 sa Moldeom u Norveškoj, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Srpski klub je imao svoje šanse, ali može da bude zadovoljan rezultatom pred revanš koji će se igrati u sredu na Banovom brdu, s obzirom na to da je Molde imao više dobrih šansi u prvoj utakmici.

1 / 5 Foto: AP

Čukarički je bio veoma loš u prvom poluvremenu utakmice u Moldeu i jedini zaslužan što srpski klub nije primio gol je golman Nemanja Belić, koji je u tom delu imao sedam odbrana.

Belić je bio izuzetan i istakao se tokom inicijative i brojnih pokušaja fudbalera domaćeg tima.

Molde je počeo ofanzivno i u prvih pet minuta imao tri dobre šanse. Dva puta je odbranio Belić, a jednom je igrač domaćeg tima bio neprecizan.

Čukarički se oslobodio pritiska posle 15 minuta igre i nekoliko puta pokušao, ali su udarci bili izblokirani ili su išli preko gola. Molde je nedugo zatim ponovo potpuno preuzeo inicijativu i do poluvremena imao nekoliko ozbiljnih šansi.

Ekipa sa Banovog brda je u 45. minutu mogla i do gola, ali je šut Slobodana Tedića izblokiran. Odmah posle toga je Molde imao novu veliku priliku preko Ecaza Husaina, ali je Belić ponovo odlično odbranio.

Čukarički se oslobodio pritiska u drugom poluvremenu i mnogo bolje igrao u drugom poluvremenu, kada je imao i dobre šanse, posebno na samom početku tog dela.

Tedić je u prvom minutu nastavka šutirao malo preko gola, a potom je Ovusuov šut u 51. posle solo prodora odbranio Aleksandro Kraninks.

Čukarički je nastavio sa dobrom igrom, pokušavao nekoliko puta, ali bezuspešno. Tedić je ponovo imao dobru šansu u 68. kada se istakao protivnički golman.

Molde je takođe u drugom delu imao nekoliko odličnih prilika, a u 76. minutu se Belić ponovo istakao odličnom odbranom šuta Magnusa Eikrema.

Duel u Norveškoj između ostalog je obeležio jnesportski potez Moldea u 79. minutu.

Tada su igrači Čukaričkog izbacili loptu u aut blizu svog gola da bi se ukazala pomoć Marku Dociću, a domaći fudbaleri nisu vratili loptu, već je pokušali da postignu pogodak.

Čukarički je dva minuta kasnije tražio penal, posle starta nad Stefanom Kovačom, ali arbitar iz Škotske Donald Robertson nije sudio jedanaesterac.

Odmah potom je Belić ponovo odlično odbranio šut Omoidžuanfa. Do kraja utakmice bilo je još nekoliko manjih šansi, od kojih se izdvojila prilika Tedića, kada je posle njegovog šuta glavom lopta otišla preko gola.

Fudbaler Čukaričkog Veljko Birmančević isključen je u nadoknadi utakmice zbog drugog žutog kartona koji je dobio zbog protesta kada nije suđen prekršaj nad njim.

Utakmica je igrana pred 3.198 gledalaca na stadionu Aker u Moldeu, na kom je domaća publika često negodovala zbog odluka arbitra Robertsona, čije je suđenje bilo nesigurno.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track