GOL MAŠINA IZ SRBIJE Dejan Joveljić za Kurir: Tek sam počeo da dajem golove!
Foto: Starsport©

rođeni predator

GOL MAŠINA IZ SRBIJE Dejan Joveljić za Kurir: Tek sam počeo da dajem golove!

Fudbal -

Mladi centarfor na debiju za Ajntraht posle samo sedam minuta na terenu strelac za pobedu nad Florom u Talinu

Dejan Joveljić krupnim koracima gazi ka evropskoj sceni. Momak koji je u Ajntraht iz Frankfurta stigao kao zalog za budućnost, na evropskom debiju protiv Flore iz Talina, bio je strelac za pobedu svog kluba i to samo posle sedam minuta provedenih na terenu.

Mladi Srbin i izdanak omladinske škole Crvene zvezde u meču protiv tima iz Estonije pokazao je svoju predatorsku i golgetersku crtu. Ispratio je centaršut sa desne strane, pobegao svom čuvaru, a onda manirom rasnog strelca zakucao loptu u mrežu. Dovoljno za trijumf Ajntrahta u Talinu sa 2:1 i hvalospeve nemačkih medija.

foto: Drustvene Mreže

Bez obzira na sve, Dejan Joveljić, mirno za Kurir, rezimira svoj učinak:

- Srećan sam! Posebno što je to bila moja prva zvanična utakmica u Evropi i eto odmah gol. (smeh) Drago mi je što sam nastavio da postižem golove, jer su oni u opisu mog posla. Mogu da kažem da golovima razbijam tremu, mada, iskren da budem, nisam je ni osetio na utakmici. Ništa, sad moram da nastavim još više da radim. Drago mi je što me podržavaju ljudi u klubu, direktor Bobić, trener Hiter i ostali.

foto: Drustvene Mreže

Neizbrisiv trag u Ajntrahtu ostavio je Luka Jović, Dejanov zemljak iz Republike Srpske i još jedan izdanak Crvene zvezde. Joveljića Nemci stalno porede sa Jovićem.

- Luka je veliki napadač, veliki fudbaler. Ja sam dve godine mlađi. Verujem da ću nastaviti tamo gde je on stao - objasnio je Joveljić.

O voljenom klubu

Zvezdo, samo gazi!

Dejan Joveljić otkriva da je gledao utakmicu između Crvene zvezde i HJK Helsinkija. - Crvena zvezda ima odličnu ekipu, znam te momke i verujem da će se i ove godine domoći Lige šampiona. Samo hrabro. Bili su dominantni u prvom meču, ne sumnjam da će pobediti i u Finskoj - poručio je Joveljić.

7 minuta mu trebalo za gol 7 minuta je broj na dresu 19 godina ima mladi fudbaler

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Foto: Društvene mreže

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja