PARTIZAN BLIZU NOVIH 3,5 MILIONA EVRA: Strahinja Pavlović na meti još jednog velikana!
Foto: Starsport@

ZADOVOLJSTVO

PARTIZAN BLIZU NOVIH 3,5 MILIONA EVRA: Strahinja Pavlović na meti još jednog velikana!

Fudbal -

Nil Lenon, trener prvaka Škotske, na utakmici protiv Konahs Kija (1:0) uživo gledao mladog štopera crno-belih

Zanimljiv put imao je Partizan u Vels. Pored pobede nad poluamaterskom ekipom Konahs Ki od 1:0 golom Aleksandra Ščekića, crno-beli bi mogli da naprave unosan transfer, pošto je mladog fudbalera Strahinju Pavlovića na tom meču gledao trener Seltika Nil Lenon.

Partizan je posle pobede nad timom iz Velsa praktično već jednom nogom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, tako da će revanš u Beogradu biti samo formalnost. Praznu kasu klub iz Humske mogao bi da napuni prodajom Strahinje Pavlovića, momka koji je ovog leta bio interesantan i velikom Juventusu. Tada se pominjala suma od 6.000.000 evra, a škotski mediji pišu da bi Seltik za talentovanog i snažnog Srbina mogao najviše da izdvoji 3.500.000 evra.

foto: AP / Jane Barlow

Nil Lenon voli mlade igrače, a Strahinja Pavlović je izgleda upravo ono što traži. Škotski mediji za mladog Srbina pišu da impresionira građom, da može da igra na više pozicija u timu, da igra levom nogom i da može doneti balans u odbrani. Seltik želi nešto više da napravi u Evropi ove sezone, procenjuje se da će bez problema odbraniti titulu u Škotskoj jer deluju jače od Glazgov rendžersa. Ovog leta zeleno-beli doveli su Žulijena iz Tuluza, Mbomba iz Rapida i Abda Elhameda iz Ber Ševe. Potrošili su oko 14.000.000 evra na pojačanja, a očekuje se da bi Nil Lenon mogao da angažuje još nekoliko fudbalera, pre svega u odbrani, kako bi pojačao konkurenciju.

Tri kluba ODLAZI I MILETIĆ
foto: Dado Đilas

Jedini Partizanov reprezentativac Nemanja Miletić mogao bi ovog leta da napusti crno-bele. Za njega postoji interesovanje tri kluba, iz Francuske, Nemačke i Saudijske Arabije. Kao alternativa pri eventualnom odlasku Miletića nameće se mladi Crnogorac Periša Pešukić, međutim, struka smatra da je on previše mlad. Otuda i interesovanje za nekadašnjeg igrača Partizana Nikolu Aksentijevića, koji je član Napretka iz Kruševca.

Čukarički VESELINOVIĆ: REVANŠ JE ISPIT

Fudbaleri Čukaričkog ostvarili su lep uspeh odigravši nerešeno protiv Moldea (0:0) u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Pred revanšu u Beogradu trener Aleksandar Veselinović kaže:

- Rezultat kao rezultat je dobar. Ostaje žal jer smo imali šanse u drugom poluvremenu, ali treba da budemo maksimalno korektni, pošto je i protivnik imao izgledne prilike. Ovo je bilo samo prvo poluvreme i ništa lakša utakmica nas ne očekuje u revanšu.

Kurir.rs/Aleksandar Radonić Foto:Starsport@

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track