ZVEZDA IDE NA ČOVEKA KOJI JE SEDAM MINUTA BIO MRTAV: On bi trebalo da bude velika prepreka crveno-belih na putu ka Ligi šampiona (VIDEO)
Foto: AP

BORAC KAKAV SE MALO KAD VIĐA

ZVEZDA IDE NA ČOVEKA KOJI JE SEDAM MINUTA BIO MRTAV: On bi trebalo da bude velika prepreka crveno-belih na putu ka Ligi šampiona (VIDEO)

Fudbal -

Crvena zvezda će, ako eliminiše Helsinki, igrati dvomeč sa Kopenhagenom, koga sa klupe predvodi veliki borac i pobednik Stale Solbaken.

Solbaken je na klupi Kopenhagena neprekidno od 2013. godine, a ovo mu je treći mandat u klubu, što kao igraču, što kao treneru.

Solbaken je bio odlični vezista i reprezentativac Norveške, koji je karijeru prekinuo 2001. godine, nepunu sezonu po dolasku u Kopenhagen.

Naime, Norvežanin je doživeo srčani udar sa 33 godine!

To se dogodilo usred treninga. Srce je prestalo da kuca. Klupski doktor mu je ukazao prvu pomoć, ali pomaka nije bilo. Tek kada je stigla hitna pomoć, dok su ga vozili ka bolnici, napori lekara su dali rezultata. Solbaken je bio klinički mrtav sedam minuta!

Ipak, uspeo je da dobije najvažniju utakmicu.

Prekinuo je igračku karijeru, ali se posvetio trenerskoj. Posle tri godine u norveškom Ham Kamu, 2006. se vratio u Kopenhagen da preuzme kormilo i na njemu je bio do 2011. Imao je kretke epizode u Kelnu i Vulverhemptonu, a od 2013. je ponovo šef struke Kopenhagena.

Kao trener Kopenhagena je prvak Danske bio osam puta (kao igrač po jednom sa Alborgom i Kopenhagenom), a osvojio je i četiri trofeja u Kupu. Malo je reći da ga navijači obožavaju...

Stale Solbaken je veliki znalac i crveno-belima, na čelu sa Vladanom Milojevćem, biće izuzetno teško da nadmudre Norvežanina.

Naravno, sve uz uslov da se Zvezda i Kopenhagen sretnu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a to će se desiti ako crveno-beli potvrde prednost iz prvog meča protiv Helsinkija, a Danci to učine protiv velškog TNS-a. Podsetimo, jedni i drugi su pobedili 2:0.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track