VREME JE DA PLATE BEZOBRAZNI VELŠANI: Partizane, napuni ih!
Foto: @starsport

AJMO, CRNO-BELI

VREME JE DA PLATE BEZOBRAZNI VELŠANI: Partizane, napuni ih!

Fudbal -

Napad na Ligu Evrope Služili su se prljavim trikovima, uvaljivali laktove, ceo meč nas vukli za dresove, sada dolaze na naš teren, nisam siguran da će moći da nas uhvate, poručio je Tošić u najavi meča sa Konahsom (21.00, RTS 1)

Partizan se jednom opekao na amatere, i to više nikad neće dozvoliti! Zato večeras maksimalno ozbiljno shvata revanš 2. kola kvalifikacije za Ligu Evrope. U Humskoj od 21 čas počinje meč Partizan - Konahs.

Svaki put kada rival crno-belih bude neki amaterski tim, navijačima Partizana kroz glavu prođe Šamrok. Bilo, ne ponovilo se! Lekcija iz prošlosti donela je oprez u redove osvajača Kupa Srbije pred dvomeč protiv nejakih Velšana. Srpski tim ima prednosti iz prvog meča 1:0 i nema sumnje da će učiniti sve da pred svojim navijačima napuni mrežu „nomada“.

- Izuzetno ih je teško proći kroz sredinu, tu su zgusnuti i ostavljaju malo prostora. S obzirom na to da sada igramo na širem i boljem terenu, sigurno ćemo lakše naći rupe u njihovoj odbrani - počeo je najavu utakmice Zoran Bambi Tošić, nekadašnji naš reprezentativac.

Recept za meč je potpuno jasan.

- Bitno je da što pre postignemo gol kako bismo dobili na samopouzdanju. Zato je važno da od prvog minuta napadnemo i ulazimo u šanse.

Prvu utakmicu obeležilo je sramno ponašanje domaćih fudbalera, koji kao da su izašli da igraju ragbi, a ne fudbal.

- Nemam ništa protiv da me protivnik udara dok mi je lopta u nogama. Ali ti prljavi trikovi da te namerno vuče za dres, uvaljuje lakat... Jednom, drugi put, peti put, deseti put?! Jednostavno, ne možeš da ostaneš miran, sada dolaze na naš teren i nisam siguran da će moći da nas uhvate.

Ne služi se Tošić frazama da su mu nebitni golovi i asistencije. Otvoreno kaže - želi da pogađa!

- Za nas ofanzivce svaki gol je od velikog značaja. Učiniću sve da pomognem ekipi golovima i asistencijama. Jedva čekam da počne utakmica i da pokažemo da su za onih 1:0 u Velsu krivi loš teren i sparina po kojoj smo igrali.

Uz zaključak da je rezultat koji su doneli sa Ostrva, ipak, povoljan pred revanš, iskusni fudbaler pozivao je publiku:

- Ljudi, dođite na stadion da nas podržite i uživajte u našoj igri!

Rival u drugom kolu

SLOVENCI 70% TURCI 30%

U 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pobednik meča iz Beograda igraće protiv boljeg iz duela Olimpija - Malatija (20 časova). Prva utakmica u Turskoj završena je bez pobednika 2:2, pa slovenački tim ima znatno veće šanse za plasman u narednu rundu.

Zanimljivo, Partizan je na pripremama igrao upravo protiv Olimpije. Ljubljančani su slavili sa 1:0 na domaćem terenu.

(Ekipa Kurira / Miloš Bjelinić / Foto:@starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track