NOĆU RADI KAO ĐUBRETAR DA BI PREHRANIO PORODICU, A NA TERENIMA ŠIROM SVETA DELI PRAVDU: Najhrabrija i najtužnija fudbalska priča jednog sudije (VIDEO)
Foto: Pritnscreen Youtube

SNALAZI SE

NOĆU RADI KAO ĐUBRETAR DA BI PREHRANIO PORODICU, A NA TERENIMA ŠIROM SVETA DELI PRAVDU: Najhrabrija i najtužnija fudbalska priča jednog sudije (VIDEO)

Fudbal -

Fudbal nam uvek donese mnoštvo neverovatnih priča, a jedna dolazi iz Paname.

Mnpgi na terenu gledaju Gabrijela Viktoriju, pomoćnog sudiju, a ni ne slute šta je njegov dnevni posao.

On je radnik gradske čistoće u Panami. On čisti ulice prestonice Paname već 25 godina, i njegov životni put nije nimalo lak.

Ima troje dece, i njegov radni dan počinje u 3 ujutru. Kada završi sa poslom čišćenja, uzima kartone u ruke i odlazi na teren.

Sada je prešao sjajan put od ulica Paname do svetske fudbalske pozornice, a prošle godine našao se među arbitrima koji su delili pravdu na Mundijalu u Rusiji.

- Prošao sam 4 godine fizičkih priprema, pismenih testova, seiminara, prisustvovao sam nekolicini internacionalnih mečeva - kaže Panamac koji je 20 godina sudija.

Objašnjava da od plate sudije ne može da živi, jer je liga polu-profesionalna. Da radi drugi posao prosto mora.

On zaradi 75 funti po meču, a na terenu niko ne sluti da ne dolazi iz raskoša.

- Kolege sa posla iz čistoće su presrećne i zovu me neprekidno, čestitaju - kazao je on za medije.

Ukoliko prođe Kopenhagen Zvezda će u dvomeču s Jang Bojsom tražiti prolaz u Ligu šampiona, a kvota da će drugu godinu zaredom igrati u takmičenju po grupama je 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za plasman Zvezde u Ligi šampiona.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track