LUDNICA OD 9,2 MILIJARDE EVRA: Večeras počinje najskuplje takmičenje u svetu sporta
Foto: EPA

PREMIJER LIGA

LUDNICA OD 9,2 MILIJARDE EVRA: Večeras počinje najskuplje takmičenje u svetu sporta

Fudbal -

Timovi na Ostrvu vrede neverovatno bogatstvo, svaki meč ima ulog meren milionima evra, a samo takmičenje je bukvalno neprocenjivo

Više od fudbala, više od sporta. Vreme je za Premijer ligu!

Vanvremensko takmičenje, na papiru sportsko, ali po svemu mnogo više od toga. Utakmicom Liverpul - Norič (21.00, Sport klub) počinje 28. izdanje Premijer lige.

foto: Profiemedia

Odavno je engleska liga prestala da bude samo obično fudbalsko prvenstvo. Renesansa je počela kad su milijarderi krenuli da kupuju ostrvske velikane, vrednosti timova su nenormalno skočile, interesovanje za ligu je poraslo iznad granica svih očekivanja. Dovoljno je reći da klubovi dele 2,5 milijardi evra samo od TV prava - prodaje prenosa svojih mečeva! A šta ćemo sa sponzorima, reklamama, dresovima, ulaznicama i ostalim brojnim prihodima...

Zbog toga i ne čudi konstatacija da Premijer liga nema cenu. Da mislimo da neko želi da kupi ovo takmičenje, koliko bi novca trebalo za to? Nema te sume! Premijer liga obara tezu da sve ima cenu! Engleska liga je neprocenjiva.

foto: EPA

Šta se tiče samog takmičenja, pa dovoljno je reći da je utakmica Barnli - Brajton primamljivija za gledanje velikom broju ljubitelja fudbala od nekog derbija u Italiji, Španiji, Nemačkoj. Zašto je tako? Fudbal na Ostrvu ima dušu, više je od igre, ima šmek zbog koga sve staje subotom od 16 do 18 časova.

Biće nerviranja NAJGORE SUDIJE NA SVETU DOBILE VAR

Engleska liga će od ove sezone imati VAR tehnologiju, koja će se koristiti za proveru spornih situacija na terenu. Uprkos lavini kritika upravo sa Ostrva na račun VAR, tesnom većinom odlučeno je da se video-tehnologija ipak uvede u Premijer ligu. Glavni razlog su - katastrofalne engleske sudije! Prethodnih nekoliko sezona arbitri su brukali najbolji svetski fudbal skandaloznim procenama i odlukama. Zbog toga je neretko stizao glas da su engleske sudije najgore na svetu. Kompletna javnost u Velikoj Britaniji sa ogromnim nestrpljenjem čeka da vidi kako će ova novina funkcionisati u tamošnjoj ligi.

Kurir.rs/Miloš Bjelinić Foto:EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track