ZVEZDINA LEGENDA NAGRDILA ASANA: Gledao sam ga i ranije, ništa posebno... LIMITIRAN JE ZA OZBILJAN FUDBAL (FOTO)
Foto: Starsport©

ovo će razljutiti grobare

ZVEZDINA LEGENDA NAGRDILA ASANA: Gledao sam ga i ranije, ništa posebno... LIMITIRAN JE ZA OZBILJAN FUDBAL (FOTO)

Fudbal -

Gol i iznuđen penal Takuma Asane podizali su navijače crno-belih na noge i uticali da aplauzom bude ispraćen u svlačionicu, međutim, 24-godišnji Japanac nije ostavio pozitivan utisak na sve ljubitelje fudbala.

U razgovoru za Sportski žurnal, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde koji je karijeru završio upravo u Japanu, a do nedavno fukncioner FS Srbije - Dragiša Binić - izneo je svoje utiske, koji su čak i negativni po novog fudbalera Partizana.

"Asana sam gledao i ranije, ništa posebno. Mene nije impresionirao ovom utakmicom. Možda bude bolji, u vremenu što sledi. Ne znam... Interesantan jeste, videlo se preksinoć, nespreman i neuklopljen. Nedovoljno tehnički obučen i dekoncentrisan u situaciji "jedan na jedan". On nije brz, samo je hitar", rekao je Dragića Binić.

dragiša binić: asano nije ništa specijalno
dragiša binić: asano nije ništa specijalnofoto: Dado Đilas

"Kao i njegovi sunarodnici, specifične je građe, limitiran za ozbiljan fudbal. Vredan je i izuzetan momak, potpisujem. Kao i što bih genetsku želju za učenjem, izvući će Savo maksimum iz njega, ali nikad tvrdnju: biće nosilac igre i glavni realizator igre, posle Zvezde, ovde najvećeg kluba. Budimo realni: da nešto vredi, ostao bi i igrao u sređenijem svetu. Voleo bih da grešim, ali sumnjam", rekao je Binić i dodao:

takuma asano kao munja sa jamajke
takuma asano kao munja sa jamajkefoto: Starsport©

"Fudbal je ovde mnogo drugačiji, oštriji, bezobrazniji. Japanci igraju lepršavo, za publiku. Sportom se bave iz razonode, a ne iz interesa kao u nas. Tamo čak nema rivaliteta i između navijača, a kamoli klubova. Blaženstvo od fudbala, od života. Sve prosto vrvi od izuzetnih ljudi, dobrih namera. Da ne dužim: neće biti veliko pojačanje Partizana, neće praviti razliku na terenu. Nije realno, tvrdim", rekao je Binić.

kurir.rs / Sportski Žurnal

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track