TUŽNA VEST ŠOKIRALA PRIJATELJE DEJANA ČUROVIĆA: Žalosno je što nas je napustio takav čovek
Foto: Starsport©, Arhiva

In memoriam

TUŽNA VEST ŠOKIRALA PRIJATELJE DEJANA ČUROVIĆA: Žalosno je što nas je napustio takav čovek

Fudbal -

Svi u neverici još govore o odlasku sa scene velikog igrača, o čijoj najtežoj borbi s leukemijom poslednjih meseci gotovo da niko nije znao

Došao je te godine u Partizan i odmah nas je sve kupio svojom dobrotom i duhom, teško mi je da pronađem reči kojima bih ga opisao, kaže Ljubiša Tumbaković

Vest o smrti legendarnog centarfora Dejana Čurovića šokirala je javnost u Srbiji i Holandiji. Svi u neverici još govore o odlasku sa scene velikog igrača, o čijoj najtežoj borbi s leukemijom poslednjih meseci gotovo da niko nije znao.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković, najzaslužniji što se u leto 1993. godine iz Zemuna preselio u Partizan, kaže da je dečka iz Gornje Varoši bilo lako zavoleti.

foto: Saša Pavlić Koki

- Teško mi je da pričam i da nađem prave reči kojima bih opisao Dejana kao čoveka i šta sad osećamo svi mi koji smo imali priliku da ga upoznamo i provedemo s njim neko vreme u našem poslu. Jednostavno, došao je te godine u Partizan i odmah nas je kupio sve svojom dobrotom i duhom. Žalosno je što nas je takav čovek prerano napustio - poručio je Tumbaković.

foto: Printscreen Instagram

Čurović je po dolasku u Holandiju dobio nadimak Di-džej Superstar jer je tamošnjim medijima bilo teško da pravilno izgovaraju njegovo ime i prezime. Taj nadimak nagoveštavao je šoumena i on ga je opravdao golovima i odnosom prema navijačima i novinarima.

- Dugo sam igrao s Dejanom i ostali smo bliski i nakon završenih karijera. Bio je uvek spreman da mi pomogne kad bi se moji timovi sastajali s balkanskim klubovima, pravi prijatelj! Otišao je prerano, nisam znao da je bolestan. Ne tako davno smo razgovarali, ali mi ništa nije rekao. Bio je toliko ponosan da nije želeo da priča o problemima.

Strašno je šta sve može doneti život! Pamtiću ga kao dobrog prijatelja, kultnog heroja iz naših igračkih dana - pričao je nekadašnji trener Anderlehta i aktuelni strateg Utrehta Džon van der Brom.

Sahrana Dejana Čurovića zakazana je za danas u 13.45 časova na Novom bežanijskom groblju.

Kurir sport/Dejan Petković/Foto: Starsport, Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track