MATEO GARSIJA UZBUĐEN ZBOG DOLASKA NA MARAKANU: Argentinac otkrio zašto je izabrao Crvenu zvezdu pre Olimpijakosa
Foto: FK Crvena Zvezda

VELIKO POJAČANJE SRPSKOG ŠAMPIONA

MATEO GARSIJA UZBUĐEN ZBOG DOLASKA NA MARAKANU: Argentinac otkrio zašto je izabrao Crvenu zvezdu pre Olimpijakosa

Fudbal -

Novi fudbaler Crvene zvezde Mateo Garsija rekao je danas da je veoma uzbuđen zbog dolaska i da je time napravio veliki korak u karijeri.

"Veoma sam uzbuđen što sam došao u Zvezdu. Prvi utisci su jako dobri, pozitivni. Ovo je veliki klub, to je jedna od ključnih stvari. Drago mi je što ću biti član ove ekipe, dati svoj doprinos i lično se usavršavati. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Učinio sam mnogo stvari da bih došao ovde, dobio sam dobre preporuke u vezi kluba", rekao je Garsija na promociji u Beogradu.

Garsija, 22-godišnji krilni fudbaler iz Argentine, potpisao je ugovor na četiri sezone i nosiće dres sa brojem 11.

"Dolazim sa velikom željom da pomognem i nametnem se ekipi, da igram na krilnoj poziciji, na kojoj trener to želi, ali mogu na različitim pozicijama u napadu. Želim što pre da se adaptiram", kazao je Garsija.

On je pored Zvezde imao ponudu i grčkog Olimpijakosa.

"Olimpijakos je takođe veliki klub, ali Crvena zvezda je na istom nivou i visini. Interes koji je Zvezda imala za mene, trener i čelnici, u odnosu na Olimpijakos je još jedna stvar zašto sam prihvatio da dođem ovde. Nisam mnogo znao o klubu osim o iskustvu u evropskim takmičenjima. Ovo će biti veliko iskustvo za mene", rekao je argentinski fudbaler.

Nije siguran da će moći da pomogne ekipi već u sredu protiv Jang bojsa.

"Trenutno nisam 100 odsto spreman da igram već u sredu, ali se fizički osećam veoma dobro. Želim da igram što je pre moguće. Trener mi jer rekao da želi da budem u ekipi za Jang bojs. Želi da putujem, ali još nije jasno da li ću igrati, odnosno da li ću početi utakmicu. Konsultovaćemo se pre utakmice u kojoj meri sam spreman, da li ću početi ili ću ući", naveo je Garsija.

Dodao je da će već sledeće nedelje biti 100 odsto spreman da može da igra celu utakmicu i da želi da što pre počne da trenira sa ekipom da bi uhvatio ritam.

Istakao je da je veoma srećan što će igrati sa Markom Marinom u ekipi i da je u prethodna tri dana shvatio da je to igrač sa velikim iskustvom i da sa njim svako može mnogo da nauči.

Naveo je da je broj 11 uzeo zbog prošle sezone jer ga je nosio u Arisu kada je dobro igrao.

Upitan da li zna za "večiti" derbi, Garsija je rekao da nikada nije gledao, ali da je mnogo čuo o tim utakmicama, da su posebne, i da ima veliku želju da ih igra.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela rekao je da veruje da će Garsija biti veliko pojačanje.

"Imao je izvanrednu sezonu koja ga je preporučila nama, a bio je na meti mnogih klubova u Evropi. Drago mi je što smo pobedili u toj bici jer je Mateo igrač kakvog smo tražili, to nije tajna. Ima brzinu, može da osvoji prostor, dobro se snalazi i na malom prostoru. Igra dobro i u fazi odbrane. Verujem da će biti veliko pojačanje i prirasti srcu Zvezdinim navijačima", rekao je Mrkela.

Mateo Garsija je ponikao u argentinskom Instititu, potom je prešao u španski Las Palmas, a na pozajmicama je bio u Osasuni, Alkorkonu i Arisu.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: FK Crvena zvezda)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track