LUDNICA

OPŠTI HAOS U BERNU PRED ZVEZDINU UTAKMICU: Korteo Delija se sukobio sa lokalcima koji su ih provocirali za Kosovo! Reagovala i policija! (KURIR TV)

Fudbal -

Nešto posle 18 časova korteo Delija sa nekoliko hiljada navijača Zvezde krenuo je put Vankdorf stadiona, koji će kako stvari stoje, biti dupke pun.

Kapacitet stadiona je 31.200 gladalaca, a Zvezda je zvanično dobila oko 2.000 karata. Nezvanično, Delija će biti duplo više.

Tokom prolaska kolone, nedaleko od ustanove za odvikavanje od narkotika, dogodio se kraći incident, kada se grupa navijača brutalno obračunala sa nekolicinom ljudi koji su bili sa spoljne strane ograde.

Policija je brzo reagovala pucnjima u vis, bez korišćena bojeva municija, a situcija se potom smirila, jer su su dodatno pojavili i policajci opremljeni za razbijanje demonstracija.

Prethodno, kako javlja izveštač Tanjuga, nedaleko od Berenplaca, gde su se skupljale Delije, dogodila se i provokacija Albanca iz svog stana, ali do incidenta nije došlo.

On je izašao na prozor i kratko dobacivao, na šta su navijači su na njegov potez odgovorili skandiranjem "Kosovo je srce Srbije".

Utakmica je na programu od 21 čas, a revanš Zvezde sa Jang Bojsima je za sedam dana na Marakani.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track