BOG JE UZ ZVEZDU! Borjan posle remija sa Jang Bojsom: Igraćemo Ligu šamiona! (FOTO)
Foto: FK Crvena Zvezda

Vernik

BOG JE UZ ZVEZDU! Borjan posle remija sa Jang Bojsom: Igraćemo Ligu šamiona! (FOTO)

Fudbal -

Golman crveno-belih Milan Borjan posle remija sa Jang Bojsom u kvalifikacijama za Ligu šampiona veruje da će uz podršku domaće publike slaviti ulazak u elitu.

"Mislim da smo odigrali veoma tešku utakmicu, cela ekipa je igrala zaista fenomenalno. Imamo dobar rezultat i sve je na nama. Nadam se da ćemo na „Marakani“ pred našim „delijama“ slavitu ulazak u Ligu šampiona drugu godinu zaredom", rekao je Borjan.

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su nerešeno 2:2 sa Jang bojsom u Bernu u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona.

foto: EPA/PETER SCHNEIDER

Domaćin je poveo već u sedmom minutu golom Asalea, a onda je Zvezda napravila preokret. Izjednačio je Degenek u 18. minutu, da bi u uvodu drugog poluvremena debitant u crveno-belom dresu Mateo Garsija upisao prvenac. Međutim, VAR je u 76. minutu odlučio da Jang bojs dobije penal, posle kog je Oaro izjednačio i postavio konačan rezultat.

"Meni iskreno nije delovalo da je Ričmond Boaći skrivio penal, kontakta jeste bilo, ali ne za penal. Bože moj, sudijska odluka je bila takva i idemo dalje. Cela ekipa se borila, posle 1:0 vratili smo se brzo i dali gol, poveli, imali šanse i igrali dobro", naglasio je čuvar mreže crveno-belih i dodao da veruje u prolaz pred krcatim tribinama stadion "Rajko Mitić".

foto: EPA/PETER SCHNEIDER

"Da „Marakana“ ima kapacitet 150 hiljada toliko navijača bi i došlo. Očigledno je da će biti velika navala za karte, „delije“ jesu naš 12. igrač što pokazaju i na gostovanju, a pogotovo kod kuće. Ne daj Bože da dođe do penala u Beogradu, ali sve je u božjoj voli. Boaći će opet da očita molitvu kao i pre penala u Kopenhagen, ali verujem da da ćemo sve rešiti u 90 minuta. Pokazali smo da smo ekipa koja gine za ovaj klub, grb i navijače i mislim da možemo u LŠ", rekao je Borjan i dodao:

foto: EPA/Anders Kjaerbye

"Uvek se zahvalim Bogu na odbrani, pobožan sam, baš verujem u Boga i Bog je uz nas, uz Crvenu zvezdu. Verujem u ovu ekipu, saigrače i stručni štab, dobro ćemo se pripremiti i dati sve od sebe da pobedimo. Raduje me što igramo sve bolje i bolje i ulazimo u ritam. Bilo je umora od priprema, samo treba tako da nastavimo", zaključio je golman Crvene zvezde.

Revanš je na programu u utorak na "Marakani" i tada će pasti odluka ko će drugu sezonu zaredom biti učesnik grupne faze elitnog takmičenja.

kurir.rs / A. Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track