DRAGAN DŽAJIĆ OPTIMISTA: Biće još velikih mečeva
Foto: @starsport/Srđan Stevanović, Peđa Milosavljević

Zvezda u Evropi

DRAGAN DŽAJIĆ OPTIMISTA: Biće još velikih mečeva

Fudbal -

U metu Legenda crveno-belih uporedio prethodne tri sezone s najslavnijim danima klupske istorije, istakavši da ga sve ovo podseća na ranije velike uspehe kluba

Evropa stanuje na Marakani! Crvena zvezda, kao nekad, postaje redovni učesnik evropskog takmičenja, a grupna faza na stadionu „Rajko Mitić“ igraće se u najmanju ruku do Nove godine.

Dragan Džajić dobro zna koliko je Zvezda bila cenjena i poštovana u Evropi, pa ga ovo vreme i te kako podseća na dane stare slave.

- Objektivno, Zvezda je u ove tri sezone postigla više nego što se očekivalo. Konstantno napreduje, igra kontinuirano u Evropi. Sve su to razlozi za zadovoljstvo. Nikada se ne bi trebalo zadovoljiti sasvim i znam kako se razmišlja u ovako velikom klubu - između ostalog je za Sportski žurnal rekao Dragan Džajić.

foto: @starsport

Počasni predsednik crveno-belih i zvanično najbolji jugoslovenski fudbaler svih vremena bio je sinoć na stadionu.

- Biće još velikih utakmica. I mnogo većih od ove s Jang bojsom. Ne zaboravimo da je Zvezda prošle godine pobedila Liverpul, pa da je u bliskoj i dalekoj prošlosti takođe pobeđivala najveće evropske velikane. Pred Zvezdom je sada još jedna grupna faza, a tamo mnogo izazova. Videli ste kakva je atmosfera bila na Marakani, navijači su još jednom pokazali svoju veličinu. Radujem se novim utakmicama, a pre toga žrebu u petak - jasan je nekadašnji direktor i predsednik Crvene zvezde.

foto: AP/Darko Vojinović

Ako neko zna kako se osvaja Evropa i svet, onda je to Džajić, a hoće li ponovo doći taj dan kada će se slaviti uz evropski pehar.

- Poslednje tri sezone su pokazale da Zvezda izuzetno napreduje. Klub je sada mnogo organizovaniji nego pre tri-četiri godine. Ekipa je, takođe, mnogo ozbiljnija. Sve je na visokom nivou. Pa ukoliko se nastavi ovim ritmom, a nema razloga da ne bude tako, navijači mogu ponovo očekivati završnicu velikih evropskih takmičenja, pa i pehar, što da ne? - optimista je Dragan Džajić.

O Argentincu

GARSIJA PRAVO POJAČANJE

Dragan Džajić, uoči sinoćnjeg meča sa Jang bojsom, pohvalio je rezultat iz Berna - 2:2, ali i pojačanje u liku i delu Argentinca Matea Garsije.

- Odlično je odigrao na debiju, čak je dao i gol. Svidelo mi je kako je počeo. Milojević je napravio izvanredan potez što ga je uvrstio na spisak putnika za Bern i uopšte u protokol meča. Vidi se po pokretima da je znalac - jasan je Džajić.

Kurir / Goran Anđelković

Foto: @starsport/Srđan Stevanović, Peđa Milosavljević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track