ZVEZDA NIJE JEDINI NAŠ PREDSTAVNIK: U Ligi šampiona govoriće se srpski
Foto: Profimedia

ELITA

ZVEZDA NIJE JEDINI NAŠ PREDSTAVNIK: U Ligi šampiona govoriće se srpski

Fudbal -

Dvocifren broj naših fudbalera, ne računajući igrače Crvene zvezde, nastupaće u najjačem klupskom evropskom takmičenju ove sezone

Dileme više nema - u Ligi šampiona pričaće se na srpskom! Naša zemlja u narednoj sezoni najjačeg klupskog evropskog takmičenja imaće 10 fudbalera, ne računajući Crvenu zvezdu, jedini naš klub u eliti.

Pored kapitena Ajaksa Dušana Tadića, koji je golom poslednji overio plasman u Ligu šampiona, tu su još Luka Jović iz Reala, Bane Ivanović iz Zenita, Ivan Šaponjić, koji je ove sezone došao u Atletiko. Benfika i Olimpijakos su klubovi sa najviše srpskih fudbalera koji će nastupati u Ligi šampiona.

Za klub iz Lisabona igraće Ljubomir Fejsa i Andrija Živković, dok će za crveno-bele iz Atine igrati Lazara Ranđelovića i Svetozar Marković. Napoli će predvoditi Nikola Maksimović, za Dinamo iz Zagreba igra Komnen Andrić.

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić priznao je da je klub iz Amsterdama dosta promenio tim u odnosu na prethodnu sezonu, kada su stigli do polufinala Lige šampiona, ali i da, bez obzira na to, imaju velike ambicije.

- Dvomeč sa Apoelom bio nam je jako važan, slavili smo jer smo imali veliki cilj. Hoćemo da podignemo lestvicu još više u Ligi šampiona, ali idemo korak po korak. Prvi smo ostvarili, sada želimo da prezimimo u takmičenju - istakao je Tadić.

Kurir.rs / Milan Nastić

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track