LUKA MILIVOJEVIĆ PONOVO NA OKUPU REPREZENTACIJE: Utakmica sa Portugalom će rešiti situaciju u grupi!
Foto: Starsport©

iskreno

LUKA MILIVOJEVIĆ PONOVO NA OKUPU REPREZENTACIJE: Utakmica sa Portugalom će rešiti situaciju u grupi!

Fudbal -

Fudbaler Srbije Luka Milivojević rekao je danas da će predstojeća utakmica sa Portugalom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine rešiti situaciju u grupi i da će ekipa sve snage usmeriti na pozitivan rezultat u tom meču, ali i u duelu sa Luksemburgom.

"Utakmica sa Portugalom je prevaga, da ne gledamo Ligu nacija, nama je utakmica sa Portugalom u suštini sve. Rešava nam put u grupi, sve snage treba usmeriti ka Portugalu, dati sve od sebe da se napravi pozitivan rezultat. Ako uspemo da pobedimo bićemo jako bliži našem ostvarenju. Neće biti lako, to je dobra reprezentacija, ali mislim da će ta utakmica doneti prevagu u našoj grupi", rekao je Milivojević za sajt FSS.

Fudbaleri Srbije igraju u subotu 7. septembra u Beogradu protiv Portugala, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a tri dana kasnije je duel sa Luksemburgom.

Srbija je odigrala tri utakmice u Grupi B i treća je na tabeli sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirani Luksemburg, ali uz utakmicu više. Portugal je odigrao dve utakmice i ima dva boda na četvrtom mestu. Ukrajina je prva sa 10 bodova iz četiri meča, dok je Litvanija poslednja sa bodom iz tri utakmice.

Upitan da li očekuje da će njegova ekipa diktirati tempo protiv Portugala i Luksemburga, Milivojević je rekao da to njemu nije u prvom planu, da ekipa treba da nametne svoj prepoznatljiv stil, ali da se na kraju sve svede na bodove.

"Ako možemo da uzmemo šest bodva iz tih utakmica. Nadam se da ćemo pozitivno proći ove dve utakmice i to od danas spremamo", dodao je on.

Upitan o najvećoj zvezdi portugalskog tima Kristijanu Ronaldu, Milivojević je rekao da ekipu ne čini samo on, već da je to kolektiv sa mnogo kvalitetnih igrača.

"Bernardo Silva je vrhunski igrač. Biće teška utakmica, ne sumnjam da će njima biti teško u Beogradu. Nismo ni mi za potcenjivanje, očekujem vrhunsku i kvalitetnu utakmicu", naveo je igrač Kristal Palasa.

Milivojević se vratio u reprezentaciju Srbije kod novog selektora Ljubiše Tumbakovića. On je rekao da mu je čast što je ponovo u reprezentaciji i što je u mogućnosti da pomogne.

"To je ono zbog čega smo svi ovde, nadam se da će tako biti. Razgovarao sam sa selektorom, a onda je usledio poziv u tim, sve je bilo pozitivno i eto tu sam opet. Sve je proteklo u korektnom tonu. Ispričali smo se, bolje smo se upoznali, cilj je bio da se popriča i da se ne dodje nespreman ovde. Znam šta se otprilike traži, tu sam imaćemo pet, šest dana do utakmice da se još bolje upoznamo i adaptiramo na njegov stil", naveo je.

Upitan je i da li zna da je poraslo interesovanje za reprezentaciju otkako su se on i Matija Nastasić vratili u tim.

"Pretpostavljam da je tako, ima tu i do Ronalda i novog ambijenta u reprezentaciji. Najvažnije će biti da sve obavimo maksimalno i da uzemo bodove protiv Portugala. Nadam se da će to doneti pozitivniju sliku o svemu, sve snage da usmerimo na Portugal", rekao je Milivojević.

On je rekao da ekipi treba podrška i da treba zaboraviti na klupske podele.

"Ovde smo svi reprezentativci. Ja sam nekad igrao u Zvezdi, ima onih koji su igrali za Partizan, to je sve deo naših karijera, ali ovde smo svi pod jednom zastavom i zbog jednog cilja i ne interesuje nas klupska obojenost, već samo repezentacija. Nadam se da će narod biti uz nas, svoju reprezentaciju, a mi ćemo dati sve od sebe ih obradujemo", naveo je Milivojević.

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u Ligu šampiona, a fudbaleri Partizana u Ligu Evropa, a Milivojević smatra da obe ekipe protiv engleskih klubova imaju veće šanse na svojim stadionima.

"Oni su kod kuće nemilosrdni, to su vrhunske ekipe. Zvezda i Partizan su se plasirali, imaju kvalitet. Znam koliko su nezgodne naše ekipe na domaćem terenu. Imaće vremena da spreme sve i nadam se da će proći kako treba za naše klubove", rekao je Milivojević.

Kurir sport / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track