DIREKTOR OMLADINSKE ŠKOLE PREZADOVOLJAN Mladenović: Liga šampiona je nagrada za naše omladince!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

mlađi od konkurencije

DIREKTOR OMLADINSKE ŠKOLE PREZADOVOLJAN Mladenović: Liga šampiona je nagrada za naše omladince!

Fudbal -

Drugi put zaredom mladi fudbaleri Crvene zvezde uzrasta do 18 godina igraće elitno takmičenje sa 32 najbolja kluba u Evropi, protiv vršnjaka iz Bajerna, Totenhema i Olimpijakosa

Plasmanom seniorskog tima Crvene zvezde u Ligu šampiona, mogućnost da se takmiče sa najkvalitetnijim evropskim ekipama dobili su i omladinci našeg kluba. Direktor Omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović istakao je da u klubu željno iščekuju duele sa najboljim juniorskim ekipama u Evropi.

- Pre svega bih čestitao klubu na plasmanu u Ligu šampiona, jer je ovo veliki uspeh za Crvenu zvezdu i za našu Omladinsku školu. Ne bismo ovo mogli da napravimo jedni bez drugih i čast je naći se među 32 najbolja kluba u Evropi. Zadovoljstvo je još veće zbog činjenice da će i naši omladinci ponovo igrati Ligu šampiona za njihov uzrast. Kao i prošle godine, podmladili smo tim i ekipa koja je sastavljena mešanjem godišta 2001. i 2002. će pokušati da predstavlja Crvenu zvezdu na najbolji mogući način. Samo nekoliko fudbalera koji su prošle godine igrali Omladinsku Ligu šampiona su i dalje u omladincima, većina je otišla da igra seniorski fudbal. Bićemo mlađi od svih, ali to nije alibi, takva je politika našeg kluba i ne odstupamo od toga– rekao je Mladenović i dodao da se nada da će rezultati biti bolji nego prošle godine kada je našim juniorima nedostajalo sreće da ostvare bolji rezultat.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Deo igrača koji su prošle sezone nosili dres Crvene zvezde u Omladinskoj Ligi šampiona i koji bi i ove sezone imali pravo da nastupaju za naš juniorski tim sada su na kaljenju u nižim ligama i pokušavaju da se dobrim partijama nametnu za seniorski sastav našeg kluba. To su Gordić, Eraković, Stajić, Adžibaba i Stojanović.

- Sem igrača koji su otišli na kaljenje u niže lige, na pozajmicu su otišli i Velikić i Kupusović u inostranstvo. To su sve igrači koji imaju kvalitet i koji vredno rade i čekaju svoju šansu u prvoj ekipi Crvene zvezde. U odnosu na prethodne godine, redovnim igranjem Evrope podignuta je lestvica za prelazak u prvi tim i igrači moraju da budu svesni toga. Mislim da ove godine imamo još bolju ekipu nego prošle sezone, verujemo u ove momke i očekujem od njih da to na terenu i dokažu – hvali Mladenović pulene Slavoljuba Đorđevića.

Direktor Omladinske škole našeg kluba zadovoljan je načinom rada Zvezdine fabrike talenata.

- U omladinskoj školi funkcionišemo tako što imamo našu filozofiju i što pružamo šansu mladim ljudima da rade i da se dokažu. Veliki posao rade Jelić i Cvjetićanin, vodimo računa o svakom detetu, i na njima je da li će na pravi način da opravdaju to poverenje ili ne. Igranje u Ligi šampiona nudi benefite i za trenere i za sve nas koji smo zaposleni u Omladinskoj školi. Drugu godinu zaredom igramo Omladinsku Ligu šampiona i ponosni smo na to – završio je Mladenović.

Kurir sport

Foto: www.crvenazvezdafk.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track