Najnovije vesti

UHAPŠENA DVOJICA MENADŽERA ZBOG TRANSFERA SRPSKOG REPREZENTATIVCA: Korupcijski skandal opet potresa evropski fudbal
Foto: EPA / Stephanie Lecocq

RACIJA U BELGIJI, MONAKU I LONDONU

UHAPŠENA DVOJICA MENADŽERA ZBOG TRANSFERA SRPSKOG REPREZENTATIVCA: Korupcijski skandal opet potresa evropski fudbal

Fudbal

Belgijska policija uhapsila je dve osobe, uključujući i menadžera fudbalera, u sklopu međunarodne istrage o pranju novca i korupciji u fudbalu.

Kako je saopštilo tužilaštvo u Briselu, u utorak i danas obavljeno je sedam racija u Monaku, Londonu i Belgiji.

 

Belgijska policija saradjivala je sa kolegama iz Monaka i Velike Britanije, posle čega je u Monaku uhapšen fudbalski menadžer, dok je njegov pomoćnik uhapšen u okolini Liježa.

 

Nije objavljeno više detalja, ali se navodi da su racije povezane sa prvim talasom pretresa u aprilu, kada je belgijska policija pregledala kancelarije fudbalskog kluba Anderleht i Fudbalskog saveza Belgije.

 

Ovaj slučaj nije povezan sa korupcionaškim skandalom koji je zahvatio belgijski fudbal prošle godine, kada je obavljeno 57 racija u zemlji i širom Evrope, u sklopu istrage o finansijskoj prevari i nameštanju utakmica.

 

aleksandar mitrović
aleksandar mitrovićfoto: FSS

 

Uhapšen menadžer Aleksandra Mitrovića

 

Policija je danas uhapcila dvojicu muškaraca zbog malverzacija prilikom transfera igrača, među kojima je i onaj našeg Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta u Njukasl za 18.500.000 evra 2015. godine

 

Odmah da istaknemo – sam Mitrović prema dostupnim informacijama nije ni pod kakvom istragom - menadžeri i klubovi su “zaobilazili” propise.

 

Uhapšen je Kristof Enrote, koji je i menadžer proslavljenih belgijskih repezentativaca Janika Kasaska, Tiba Kurtoe i Kevina Miraljasa. Enrote je “pao” u Monako, dok je njegova desna ruka Kristof Šenio pritvoren u Liježu. Inspektori su upali i u njiove kancelarije u Londonu. 

 

kurir.rs / Beta, Mozzartsport

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...