ODLIČNA GENERALKA CRNO-BELIH PRED AZ ALKMAR: Partizan lako savladao Proleter u Novom Sadu! Prvenac Lazara Markovića na ''premijeri'' u crno-belom dresu!
Foto: Starsport

ling long SUPERLIGA SRBIJE

ODLIČNA GENERALKA CRNO-BELIH PRED AZ ALKMAR: Partizan lako savladao Proleter u Novom Sadu! Prvenac Lazara Markovića na ''premijeri'' u crno-belom dresu!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su u Novom Sadu Proleter sa 3:0 (0:0) u poslednjoj subotnjoj utakmici osmog kola Super lige Srbije

Crno-beli bili su bolji rival tokom većeg dela meča, ali su golovi postignuti tek u drugom delu meča.

Vodeći gol vidjen je u 56. minutu kada je Zoran Tošić sa oko 17 metara savladao Petrića, a asistenciju je upisao Umar Sadik.

Samo tri minuta kasnije Sadik je imao idealnu priliku, ali je ipak pogodio samo stativu.

Partizan je u 74. minutu praktično rešio pitanje pobednika. Bibras Natho je odložio loptu za Sadika, koji se oslobodio svog čuvara, a onda preciznim udarcem pogodio mrežu.

Samo četiri minuta kasnije u listu strelaca upisao se i povratnik u redove crno-belih, Lazar Maković. Ponovo posle proigravanja Natha, Marković je ostao u situaciji "jedan na jedan" sa Petrićem i laganim udarcem po zemlji ga savladao.

Ovo je Markovićev prvi gol u dresu Partizana još od 19. novembra 2011. godine.

Sjajnu utakmicu odigrao je i Bibras Natho koji je upisao čak tri asistencije.

Crno-bele već u četvrtak očekuje utakmica sa AZ Alkmarom u okviru Lige Evrope.

Partizan je posle ove pobede peti sa 14 bodova, dok je Proleter 14. sa pet.

1 / 6 Foto: Starsport

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

90. minut - KRAJ!

81. minut - Probao je Natho iz slobodnjaka, ali lopta je otišla daleko preko gola.

78. minut - GOOOOOOL! Lazar Marković!

74. minut - Asano je ušao u igru umesto Sadika!

73. minut - GOOOOOL! Sadik pogađa na asisteniju Natha!

70. minut - Odlična prilika za Lazara Markovića, izbacio ga je Natho, probao je Marković špicem, ali je lopta otišla pored gola.

foto: Starsport

63. minut - Umesto Tošića, na teren ulazi Lazar Marković, skorašnje pojačanje Partizan.

59. minut - STATIVA! Sadik je izbio sam ispred golmana Proletera, obišao ga ali se sapleo, stigao ga je u međuvremenu štoper domaćina i isprečio se ispred napadača crno-belih. Umar je posle ovog pokušao, ali je pogodio samo okvir gola.

56. minut - GOOOOOL! Tošić!

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

PRVO POLUVREME:

Završeno je prvo poluvreme u Novom Sadu!

foto: Starsport

45. minut - Prvo poluvreme je produženo za dva minuta!

43. minut - Igra se praktično bez prave prilke posle prekida. Deluje da je prekid značajno uticao na tempo utakmice.

Dve situacije bile su veoma diskutabilne. Kada se pogledaju usporeni snimci jasno je da je Partizan oštećen za najmanje jedan penal. Naivijači su zbog toga pogrdno skandirali sudiji koji je prekinuo meč na nekoliko minuta.

Utakmica je nastavljena!

26. minut - Utakmica je prekinuta zbog pogrdnog skandiranja Grobara.

foto: Starsport

24. minut - Kakva prilika za Šćekića. Posle kornera lopta se odbila do Šćekića koji je bio sam na drugoj stativi, ali je promašio čitav gol.

23. minut - Probao je Sadik sa ivice šesnaesterca, ali je blokirao štoper domaćina i loptu prosledio u korner.

foto: Starsport

17. minut - Natho je izbacio samog Miletića koji je gađapo drugu stativu, ali je lopta prošla par milimetara od gola domaćina. Sjajan pas Izraelca.

10. minut - Partizan ima inicijativu, ali za sada je bez prave prilike!

1. minut - Utakmica je počela!

SASTAVI:

PROLETER (4-2-3-1): Petrić - Tanasin, Andrejević, Lukašević, Kovačević - Pejić, B. Jovanović - Čolović, Marjanović, Novaković - Babić. Klupa: Elesin, Balabanović, Radinović, Pantić, Šćepanović, Jovanović, Rušević.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić - Šćekić, Zdjelar - Tošić, Natho, Stevanović - Sadik. Klupa: Stevanović, Asano, Ivanović, Ostojić, Gigić, Marković, Urošević.

Goste u narednom periodu očekuje izuzetno težak i naporan raspored utakmica, a prvi meč u ciklusu važan je za dalji tok. O tome je na konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević koji je istakao da je svaki rival neugodan u meri u kojoj mu se to dozvoli:

’’Vraćamo se ponovo u kolosek. Verovatno već znate da nas čeka ubitačan ritam u naredne tri nedelje. Vraćamo se i na ono što smo već radili u prethodnom periodu, tako da ćemo mesec dana igrati utakmice četvrtak-nedelja. Trudili smo se da u ovom periodu dodatno završimo pripreme koje nismo uspeli kada je trajalo takmičenje. Nadam se da smo u tome uspeli, videćemo sutra. Utakmica je na početku ciklusa i ima težinu i važno je da počnemo dobrim i pozitivnim rezultatom ovaj ciklus koji će biti težak i zahtevan. Već smo dva puta kiksnuli i ne možemo sebi da priuštimo to ponovo. Svaki rival može da napravi problem ako mu to dozvolite. Sećam se poslednje utakmice koju smo igrali u plej-ofu. To je ekipa kao one protiv kojih smo već igrali ove godine, svi oni imaju jako veliki motiv protiv Partizana i svako želi da pokaže najbolje u tim utakmicama. Suština je da definitivno verujemo da imamo kvalitet i mislim da je pitanje isključivo naše želje, volje, htenja, koncentracije, trčanja. Ako zakažemo bilo gde, protivnik će nas čekati tu. Što se tiče Lazara Markovića, on je u solidnom stanju u odnosu na njegovu situaciju, s obzirom da je u ovom periodu trenirao individualno, ali opšti utisak je da je u mnogo boljem stanju od onog što smo očekivali. On će sutra biti u kombinaciji za tim i verujem da će biti u prilici da pomogne. Verujem da će sutra biti korišćen u nekoj meri.’’

Meč 8.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Partizana igra se danas, u subotu 14.septembra 2019.godine, sa početkom u 20:30 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track