NIJE VIŠE MOGAO DA ĆUTI! Profesor Vuletić o skandalu na Marakani: Dok jedan klub živi od penala, Partizanov svaki gol u ovim uslovima je ''ljubav u doba kolere''!
Foto: Dado Đilas

poludeo

NIJE VIŠE MOGAO DA ĆUTI! Profesor Vuletić o skandalu na Marakani: Dok jedan klub živi od penala, Partizanov svaki gol u ovim uslovima je ''ljubav u doba kolere''!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Inđije na Marakani sa 2:1 posle preokreta i dva gola sa bele tačke Milana Pavkova.

Oba penala podigla su veliku buru u javnosti, a jedan od najglasnijih bio je potpredsednik Partizana profesor Vladimir Vuletić koji nije mogao samo mirno da sedi i sve to da gleda ravnodušno.

- Linglong Super Liga Srbije sve više podseća na Kamijevu “Kugu”, na beznadežno stanje u kojem jedan klub živi za penale i od penala. Sinoćni teatar apsurda na našem najdubljem stadionu lansirao je u orbitu novu zvezdu koja je svoj zvezdani uspon započela u prvom kolu na večitom derbiju Omladinske lige Srbije. Mi živimo u vremenu pomamne sladostrasne žeđi jednog kluba za beščašćem, urušavanjem svakog oblika zakonitog ponašanja, etičke izvitoperenosti sve pozivajući se na zakon i etiku. Tako sportski direktor ovog kluba govori o tome da se taj klub zalaže za hitno uvodjenje VAR tehnologije. On za istinu ne haje jer zna da istina živi daleko od te izjave - rekao je Vuletić.

foto: Printscreen

Takođe je podsetio na činjenicu da je FK Partizan već tri puta podnosio inicijativu Fudbalskom savezu Srbije za uvođenje VAR tehnologije (1. Jun 2017, 2. Avgust 2018, 3. Februar 2019.)

- Krajem marta 2019., Zajednica Super Lige i Prve lige Srbije usvaja zahtev FKP i formira Radnu grupu za uvođenje VAR tehnologije. Na toj sednici jedino predstavnici Crvene zvezde nisu bili prisutni. Na jedinom i to nezvaničnom pripremnom sastanku Radne grupe, održanom pocetkom septembra JEDINO FK Crvena zvezda ne šalje predstavnika. Istovremeno, Izvršni odbor FSS tokom leta podelu bodova i zadržava plej-of sistem takmičenja BEZ konsultacija sa klubovima i to nakon prošlogodisnjeg bezuspešnog pokušaja FK Crvena zvezda da podelu bodova ukine na sednici Zajednice. Tadašnjim izjašnjavanjem, klubovi su tu inicijativu odbacili. Sada se ona ostvarila preko IO FSS i to protivno preporuci UEFA da se svaka promena sistema takmičenja ne može primeniti na nastupajuću sezonu. To pravno načelo, vacatio legis, (odlaganje primene zakona kako bi se subjekti privikli na njegovo dejstvo) brutalno je zgaženo od strane IO FSS - nastavio je grmljavinu drugi čovek crno-belih.

Na kraju se osvrnuo i na podelu bodova u Ling long Superligi Srbije.

- Podsećanja i istine radi: inicijativu za podelom bodova u plej ofu svojevremeno je podneo FKCZV i tada su svi glasali za izuzev FKP! Sada se, godinama kasnije, taj isti inicijator pojavljuje sa inicijativom ukidanja svoje nekadašnje inicijative! Svaki gol, koji Partizan uspe da postigne u ovakvoj ligi, pod ovakvim lakozaobilaznim pravilima, proširenim šesnaestercima i aut linijama, liči na ‘ljubav u doba kolere’. Mi ostali, rečima velikog Džona Stjuarta Mila moramo biti svesni da ‘čovek, koji nema ništa za šta je voljan da se bori, ništa što mu je važnije od njegove sopstvene sigurnosti, je bedno stvorenje i nema šanse da bude slobodan, osim ako ga takvim ne učine bolji ljudi nego što je on’ - zaključio je Vuletić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track