BIRANE REČI NIKA KOVAČA O ZVEZDI: Igramo protiv bivšeg evropskog prvaka, ali moramo da ih pobedimo
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

LIGA ŠAMPIONA

BIRANE REČI NIKA KOVAČA O ZVEZDI: Igramo protiv bivšeg evropskog prvaka, ali moramo da ih pobedimo

Fudbal -

Trener Bajerna Niko Kovač poneo se kao gospodin i dobar domaćin pozdravivši novinare iz Beograda na srpskom jeziku sa - Dobar dan! Hrvatski stručnjak koji je rođen i odrastao u Nemačkoj dobro se spremio za utakmicu sa Crvenom zvezdom na startu Lige šampiona.

Specijalni izveštač Kuriru iz Minhena - Aleksandar Radonić

- Analizirali smo dobro Crvenu zvezdu. Pratim ih od prošle godine i utakmice sa Salcburgom. Promenilo se dosta igrača, neki su otišli, neki došli. Kod kuće su mnogo jači, jer imaju vetar u leđa od strane svojih navijača. Na nama je da ih stisnemo, jer smo mi domaćini i nametnemo našu igru - istakao je na početku Niko Kovač i nastavio:

- Crvena zvezda ima dobre igrače, a glavna uloga namenjena je Marku Marinu. Dobro se brane i igraju disciplinovano. Doći će i veliki broj njihovih navijača, stvarno se radujem utakmici.

Niko Kovač dobro je upoznat sa istorijom Crvene zvezde.

- Svi znamo da je Crvena zvezda veliki klub, klub sa tradicijom, još iz vremena Jugoslavije. Imali su sjajnu generaciju koja je 1991. osvojila Kup šampiona Evrope.

Niko Kovač je čovek koji je itekako zaslužan za uspon karijere Luke Jovića. Forsirao ga je u Ajntrahtu, a mladi srpski napadač ovog leta prešao je u Real iz Madrida u transferu vrednom 60.000.000 evra.

- Nemam više čest kontakt sa Lukom, tako da nismo razgovarali o Zvezdi. Znam dobro gde je snaga Zvezde. Ako ih pustimo da igraju, biće teško - zaključio je Niko Kovač.

kurir.rs / A.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track