Najnovije vesti

NEPRIHVATLJIVO PONAŠANJE PRIŠTINE Đurić o zabrani dolaska Zvezde u Zvečan: Pitanje klupskih takmičenja se ne sme politizovati (FOTO)
Foto: Starsport, Damir Dervišagić

ZVECKANJE PRETNJAMA

NEPRIHVATLJIVO PONAŠANJE PRIŠTINE Đurić o zabrani dolaska Zvezde u Zvečan: Pitanje klupskih takmičenja se ne sme politizovati (FOTO)

Fudbal

Neprihvatljivo je onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije na Kosovu i Metohiji i to što neko "zvecka pretnjama" da će zabraniti bilo kome da igra fudbal suprotno je svim civilizacijskim normama, poručio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Đurić je komentarišuću zahteve kosovskog fudbalskog saveza da se ne dozvoli utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije Trepča - Crvene zvezde u Zvečanu i najavu zabrane ulaska fudbalerima Zvezde, rekao da je ponašanje Prištine neprihvatljivo, da se nikome ne može braniti sloboda kretanja i da se pitanje klupskih takmičenja ne sme politizovati.

 

"Onemogućavanje igre jednom klubu iz centralne Srbije u našoj južnoj pokrajini je neprihvatljivo, kao i pritisci na klubove sa KiM, koji imaju političku pozadinu", rekao je Đurić na konferenciji za novinare.

 

marko Đurić
marko Đurićfoto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako je rekao, pritisci Prištine na klubove da ne igraju u srpskim takmicenjima imaju za cilj afirmaciju njihove brobe za tzv. nezavisnost Kosova i imaju "svake veze sa separatizmom, a ne sa sportom".

 

"Čak i da uzmemo da je pitanje reprezentativnig takmičenja donekle političko pitanje, pitanje klupskih takmičenja ne bi smelo da bude politizovano na bilo koji način", rekao je Đurić i apelovao na sve koji imaju uticaj i odgovornost u međunarodnoj zajednici da se svima omoguće osnovna ljudska prava i ne ometaju klupska takmičenja.

 

foto: FK Crvena zvezda

Đurić je istakao da Priština takvim zahtevima krši elementarne principe slobode kretnja, navodeći da bi zabrana slobode kretanja u Evropi u 20. veku u normalnim uslovima morala da naiđe na najširu osudu.

 

Dodao je da se Srbi na KiM neizmerno raduju napretku i plasmanu Trepče, koja je dostigla nivo takmičenja da može da učestvuje "barabar" sa najvećim srpskim klubovima.

 

kurir.rs / Tanjug 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...