KOLIKO SU ZARAĐIVALI 80-IH, A KOLIKO DANAS: Nekad su večiti igrali za siću!
Foto: @starsport, Privatna Arhiva

Samo lova!

KOLIKO SU ZARAĐIVALI 80-IH, A KOLIKO DANAS: Nekad su večiti igrali za siću!

Fudbal -

Dovoljno jesamo baciti oko na primanja fudbalera pre trideset godina i ova današnje pa da se shvati zbog čega više ne uživamo u lepoti igre na zelenom travnjaku.

Pare, pare pokreću svet, političare, nogomet, otpevalo je Zabranjeno pušenje sada već davne 1987. godine, a stihovi ove pesme tada nisu bili ni blizu istine koliko su danas.

Jer ukoliko samo bacite pogled na primanja najboljih fudbalera u našem prvenstvu, ma da ne širimo previše, samo u Partizanu i Crvenoj zvezdi, jasno je zbog čega sve manje imamo priliku da uživamo u čarolijama majstora s fudbalskom loptom. Fudbal odavno više nije sport i igra, nego ozbiljan i veliki biznis. I ovo, naravno, nije problem samo u srpskom fudbalu nego u celom svetu.

Ali da ne gledamo u tuđe dvorište... Tako je - kako je, sa jasnom tendencijom da bude još lošije. A kako su nekada živeli, odnosno kolika su im bila primanja, veliki fudbalski asovi i pravi umetnici s travnatog terena (prema podacima iz knjige „Derbi“ Dragiše Kovačevića) i kako danas žive najveće zvezde među večitim rivalima, pogledajte u nastavku teksta.

foto: Kurir

Sve se znalo

PRAVILNIK O RASPODELI LIČNIH DOHODAKA

Postojao je tih osamdesetih godina jasan pravilnik o raspodeli ličnih dohodaka koji su izglasali upravo fudbaleri. A po njemu se uoči svake sezone pravila kategorizacija, pa bi fudbaleri u zavisnosti od učinka napredovali ili nazadovali kroz kategorije.

foto: Kurir

Kurir sport / Gojko Filipović

Foto: @Starsport, privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track