ZVEZDAŠI, IZVINITE! Zvezdan Terzić raspalio po svom timu i rukovodstvu Partizana: Sudija Partizanovac nam je poništio ČIST GOL! (VIDEO)
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

161. večiti derbi

ZVEZDAŠI, IZVINITE! Zvezdan Terzić raspalio po svom timu i rukovodstvu Partizana: Sudija Partizanovac nam je poništio ČIST GOL! (VIDEO)

Fudbal -

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić dan posle 161. večitog derbija obratio se javnosti.

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 2:0 (0:0) u Humskoj u 161. večitom derbiju, a dan posle "praznika fudbala" oglasio se generalni direktor crveno-beli Zvezdan Terzić.

"Pre 15 dana konstatovati smo da Zvezda igra istorijsku sezonu. I tada sam rekao da naši navijači treba da budu u raspoloženja slavlja, a mi da radimo. Izgubili smo derbi i ne želim da se pojavljujem samo kada ide Zvezdi dobro, već i loše. Čestitam igračima Partizana i stručnom štabu pobedu. Više su želeli pobedu i bili manje loši od nas. Derbi nije ispunio očekivanja, bilo je mnogo grešaka, duboko sam nezadovoljan igrom Zvezde. Predstoji nam analiza, nedopustivo je da tim Crvene zvezde u koji je investirano 30 miliona, dato 10 miliona za obeštećenje, 15 miliona naplate, i 5 miliona na bonuse...", rekao je Terzić na početku obraćanja medijima.

"Svesni smo da moramo ulagati i to uspevamo, ali nešto škripi, videlo se u derbiju. Predstoji ozbiljna analiza. Imamo dva jednako kvalitetna tima da osvoje titulu. Ono sinoć nema opravdanja i želim da se izvinim zvezdaškoj javnosti. To ćemo rešavati u našoj kući", rekao je generalni direktor Zvezde.

foto: Zorana Jevtić

"Sponatana reakcija navijača Partizana se pretvorila u histerija. Rukovodstvo Partizana poslednjih godina truje javnost da je Zvezda mezimac države i da oni koji su na vlasti mrze Partizan. Neshvatljivo je da predsednik Partizana Vučelić ne osudi onakvo ponašanje. Sedeo je pored Kokeze u njegovoj kući. To je spinovanje javnosti proteklih godina i reakcija je bila kakva je", rekao je Terzić.

"Vučelić koristi poziciju u Večernjim novostima, koju zloupotrebljava. Potpredsednik truje narod preko društvenih mreža, i onaj na njihovoj televiziji šta priča", dodao je Terzić.

"U sve to su uvukli i Savu Miloševića, kojeg cenim i volim, zatrovali su ga. Uskoro ćemo izneti podatke koliko Zvezda dobija od države, a koliko Partizan. Kada smo osvojili titulu izgubili smo licencu, država nam nije pomogla, a bio je isti politički vrh, U februaru 2017. Partizan je bio u finansijskoj i sportskoj krizi. I tada im je država dala novac i pomogla. To je jedina istina. Oni na perfidan način zloupotrebljavaju činjenicu da je Aleksandar Vučić navijač Zvezde. I država mora da se pravda da Zvezda nije u povlašćenom položaju", naglasio je Terzić, a onda u istom dahu nastavio.

foto: Starsport©

"Sedam dana su se bavili penalom protiv Inđije, iako smo mi jasno rekli da je sudija pogrešio i da nam takva pomoć ne treba, osudili smo taj previd. Pravili su pritisak koji je prenet na sudiju Jovanovića. Rekao sam Jovanoviću pred Vučelićem da je obeležen kao Partizanov čovek i da mi se ne sviđa što on sudi. Poništio je čist gol, direktno pomogao Partizanu. Mi jesmo bili loši, ali da je bilo pošteno suđenje onako loši bismo pobedili. Setite se primera Tavambe i Manojlovića, taj duel je procenjen kao slobodna igra. Oni imaju amneziju i toga se ne sećaju, kevću i laju preko društvenih mreža", rekao je Terzić.

"Poslujemo transparentno, ne koristimo pare od države, 92 odsto od prihoda ostvaruje iz inostranstva, platili smo 7 miliona evra poreza državi, imamo samo jednog državnog sponzora, od Telekoma dobijamo milion evra i strane kompanije Gasprom 4 miliona, javno smo izašli vezano za Agrobanku i rekli da smo najgore prošli u hendlovanju dugova sa domaćim bankama, daleko teže nego sa stranim", objasnio je Zvezdan Terzić.

foto: Zorana Jevtić

"Osmislili su teren i ambijent, a mi smo ispali naivni. Ne bežimo od naše odgovornosti, svi u klubu. U Zvezdi se ne živi od minulog rada, razočarani smo zbog igre, ali ne možemo da prenebregnemo činjenicu od onakve atmosfere koja ne odgovara istini. Stvarno poštujem Partizan kao fudbalski klub, svestan sam da bez jakog Partizana nema ni jake Zvezde. U poslednje tri sezone niko iz Zvezde nije u negativnom kontekstu pomenuo Partizan, a oni se na svojoj televiziji bave nama, vređaju i omalovažavaju Zvezdu. Nije ovo alibi, svesni smo naših slabosti, ali ne možemo da ćutimo na ovu propagandu Partizana. Da su se samo ogradili, izvinili... Rukovodstvo Partizana daje za pravo navijačima na sve tri tribine na onakvo ponašanje", nagalsio je Terzić.

foto: Starsport©

"Naopako je urađeno pravilo oko stranaca. Srbija je potpisala sporazum o Stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom gde naši igrači nisu stranci. Ovaj naš propis se kosi sa njim. Mi ćemo uraditi sve da to promenimo. To nije u skladu sa interesima srpskog fudbala, pogledajte sastave evropskih klubova. Bajern je protiv nas imao 8 stranaca", rekao je Terzić.

"Svi klubovi Superlige podelili su 7 miliona evra u 2 godine zbog uspeha Zvezde u Evropi, a to su dobili zahvaljujući strancima. Predstoji nam analiza. Nedopustivo je da ovaj tim tako izgleda. Doneće o odluke koje su najcelishodnije za Zvezdu", zaključio je Terzić na kraju obraćanja.

Aleksandar Radonić/ Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track