Najnovije vesti

MILENKO KOSTIĆ ZAGRMEO IZ ČAČKA: Nisam kriv za propast Borca! Poledicu ću sutra da tužim
Foto: Starsport©

ODBACIO OPTUŽBE

MILENKO KOSTIĆ ZAGRMEO IZ ČAČKA: Nisam kriv za propast Borca! Poledicu ću sutra da tužim

Fudbal

Vlasnik jedne čačanske kompanije Milenko Kostić, koji je bio dugogodišnji sponzor Fudbalskog kluba Borac iz Čačka demantovao je danas optužbe da je odgovoran za "propast tog kluba" i najavio da će podneti tužbu protiv predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirka Poledice.

"Već sutra ću podneću tužbu protiv Mirka Poledice koji iznosi neistine na račun mene i mog preduzeća", rekao je Kostić na konferenciji za novinare u Čačku.

 

Kostić je negirao da je njegova firma, dok je bila sponzor kluba, ostavila dug u iznosu od 154 miliona dinara.

 

"Na računu se nalazilo toliko novca da je moglo da se plati pet dugova za porez koji je iznosio 26 miliona dinara", rekao je Kostić.

 

On je istakao da je 1998. godine počeo sponzorisanje FK Borac i da je klub u to vreme imao "najbolje rezultate u istoriji", da je ušao u kvalifikacije za Ligu Evrope i igrao finale nacionalnog kupa sa Crvenom zvezdom, ističući da za narednih 15 godina, koliko je trajao njegov sponzorski ugovor, račun kluba nije bio blokiran nijedan dan.

 

Kostić je dodao da je sponzorski ugovor istekao 2013. godine.

 

"Tada sam od rukovodstva grada zatražio nove uslove za sponzorisanje, ali su mi rekli da ih ne mogu prihvatiti, jer oni imaju bolje rešenje i ja sam otišao. Odlazeći u klubu sam ostavio 34 prvotimca koji su bili isplaćeni 'do dinara', 28 omladinaca, 29 kadeta, 32 pionira i mnoštvo petlića. Ostavio sam im omladinsku školu, sve tri selekcije u prvoj kvalitetnoj ligi", rekao je Kostić.

 

Prema njegovim rečima na računu FK Borac je ostavio 84 miliona dinara, a 2015. godine je na molbu rukovodstva grada da opet pomogne Borac u naredne tri godine dao za klub još oko 40 miliona dinara.

 

On je odbacio odtpužbe da je "kriv" za blokadu računa FK Borca i za neplaćene poreze, ističući da nije bilo "njegovo da uplaćuje porez" već samo da obezbedi novac, što je on i učinio.

 

Kostić je zatražio da novinari i javnost izaberu najbolju revizorsku kuću u Srbiji koja bi ispitala poslovanje FK Borac tokom decenije i po koliko je on bio sponzor i istako da će troškove te revizije platiti on.

 

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost i bivši fudbaler čačanskog FK Borac Mirko Poledica rekao je početkom avgusta da sumnja da je u FK Borac izvršen veliki broj krivičnih dela koja su dovela do blokade njegovog računa, izbacivanja iz Prve lige i "gašenja" i da očekuje da policija i tužilaštvo ispitaju sve te okolnosti.

 

Poledica je na konferenciji za novinare u Čačku ocenio da su za probleme u FK Borac najodgovorniji dugogodišnji sponzor, firma u vlasništvu Milenka Kostića, gradsko rukovodstvo i članovi upravnih odbora jer nisu učinili nijednu pravnu radnju da zaštite interese kluba.

 

(Beta, Foto: Starsport)

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...