BAMBIJEVO ISPUNJENJE SNA Tošić posle gola Zvezdi: Konačno! Samo to mi je nedostajalo u karijeri (VIDEO)
Foto: Starsport©

SA KLUPE SE UPISAO U STRELCE

BAMBIJEVO ISPUNJENJE SNA Tošić posle gola Zvezdi: Konačno! Samo to mi je nedostajalo u karijeri (VIDEO)

Fudbal -

Zoran Tošić je ispunio još jedan san! Postigao je gol u večitom derbiju, a da mu zadovoljstvo bude potpuno, crno-beli su pobedili Crvenu zvezdu 2:0.

"Svi znamo šta znači pobeda u derbiju. Nemamo puno takvih utakmica tokom sezone i sigurno da smo zadovoljni", rekao je "Bambi".

Nedavno je izjavio da može da završi karijeru čim da gol u večitom derbiju...

"Konačno! Ne znam tačan broj derbija koje sam odigrao, ali bilo ih je dosta. Na žalost, otkako sam se vratio u Partizan, uvek sam derbi dočekivao nekako rovit i ne baš 100 odsto spreman, kao i ovog puta. Možda sam u prošlosti svojim greškama propuštao derbije, ali ovog puta sam baš bio razočaran što sam sve radio pravilno, i na žalost, ponovo mi se desilo da osetim bol u mišiću u utakmici sa AZ Alkmarom i da ne budem spreman za 90 minuta. Ali eto, ovog puta je i 20 bilo dovoljno za gol. Osećaj je fenomenalan i znam da će ih biti još! Siguran sam", dodaje Tošić i nastavlja:

"Kao sto sam rekao, mislim da imam lepu karijeru, osvojio sam mnogo trofeja, postigao mnogo važnih golova ali nekako je ovaj gol falio. Znate kako kažu, kakav je to igrač a nije dao gol u derbiju. Recimo Spartaku sam dao pet, Lokomotivi šest golova u tim moskovskim derbijima. Ali ovaj je jedan od najvažnijih".

Priznaje Tošić da ga je iznenadila Zvezdina formacija.

"Iskreno, nisam očekivao trojicu štopera ali sigurno da njihov trener najbolje poznaje svoju ekipu i zna koji sastav da izvede i koga da stavi".

Crno-beli su drugi put uzastopno savladali večitog rivala, jer su na kraju prošle sezone trijumfovali u finalu Kupa (1:0).

"Ja poštujem Crvenu zvezdu, imaju dobre rezultate u prethodne dve godine i puno uspeha. Imaju dobru ekipu, veliki broj igrača i kvalitet da se nadigravaju sa nama. Ali mislim da poslednja dva derbija se videlo da Partizan izađe da pobedi derbi. Sa jasnim ciljem. Napredujemo, nadam se da ćemo biti još bolji i da će nam to pomoći da ostvarimo planove".

Bibras Natho je za kratko vreme pokazao kvalitet. Izraelac je Tošićev prijatelj iz vremena dok su zahedno igrali za CSKA.

"Naravno, od prvog dana sam rekao da cemo biti 30 odsto bolji sa njim. Znam koliko ima uticaj na igru i takav igrač nam je falio. Očekujem da bude još bolji i da bude ključni igrač Partizana u svakoj utakmici. Vidim da je zadovoljan ovde. On je skroman porodičan momak kojeg zanima samo fudbal. Svi znamo da je imao finansijskih boljih ponuda ali je izabrao Partizan. Upisao je decu u školu, mislim da je zadovoljan, a to se vidi i na terenu".

Partizan je pobedom u nedelju istakao ozbiljnu kandidaturu za titulu.

"Moramo da imamo kontinuitet dobrih igara. Znači nam puno, i radićemo naporno da pobedimo u svakom narednom meču", zaključio je Zoran Tošić.

(FK Partizan, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track