GLASALI TUMBAKOVIĆ I KOLAROV: Za Srbe najbolji su Mesi i Gvardiola!
Foto: @starsport

FIFA BEST

GLASALI TUMBAKOVIĆ I KOLAROV: Za Srbe najbolji su Mesi i Gvardiola!

Fudbal -

Sistem glasanja je bio takav da su bodove davali selektor, kapiten reprezentacije i izabrani novinar iz svake zemlje

Kapiten i selektor srpske reprezentacije prednost dali Argentincu, a složili su se i oko priznanja za trenera godine u svetu

Svet i dalje bruji o FIFA nagradama za najbolje koje su preksinoć dodeljene u Milanu!

Uzburkane su strasti zbog izbora Lea Mesija za najboljeg fudbalera sveta, a još više zbog idealnih 11, među kojima ima najviše Realovih igrača iako je taj klub zabeležio jednu od najgorih sezona u istoriji.

foto: EPA / Mateo Bazzi

Sistem glasanja je bio takav da su bodove davali selektor, kapiten reprezentacije i izabrani novinar iz svake zemlje, a računali su se i glasovi navijača. Svi su u ukupnom zbiru donosili po 25 odsto glasova. A kako su glasali Srbi?

Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov je u izboru za najboljeg igrača Leu Mesiju udelio pet bodova, Kristijanu Ronaldu tri, a bod je dao Edenu Azaru. Selektor „orlova“ Ljubiša Tumbaković „iskopirao“ je Kolarova kada su u pitanju prva dva mesta, ali je, umesto Azaru, jedan bod dao Kilijanu Mbapeu.

Što se tiče izbora za najboljeg trenera, naši su preferirali Pepa Gvardiolu ispred Jirgena Klopa, koji je na kraju i pobedio. Kolarov je šefu Sitija dao pet, Klopu tri, a jedan bod Maurisiju Poketinu. Tumbaković, interesantno, Klopu nije dao nijedan bod. Tumba je Gvardioli udelio pet bodova, Poketino je dobio tri, a Dešan bod.P. Gajić

foto: Kurir

Oglasio se Portugalac RONALDO: POSLE MRAKA UVEK SVIĆE

Kristijano Ronaldo se nije pojavio na dodeli nagrada u Milanu, što je bio znak da on neće pobediti. Kao odgovor na ceremoniju Portugalac je na Instagram postavio fotografiju na kojoj se vidi kako čita knjigu, a njegov sin uči.

- Profesionalac se razlikuje od amatera po dve osobine: strpljenju i upornosti. Sve što vam se danas čini velikim jednog dana može biti malo. Ne možete da uradite sve na svetu, ali možete da uradite sve kako biste snove pretvorili u stvarnost. Zapamtite: posle mraka uvek sviće - dodao je Ronaldo.

(Kurir.rs / Foto:@starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track