BAVARCI PONOVO NA VRHU BUNDESLIGE: Bajern savladao Paderborn u gostima i pretekao Lajpcig koji je poražen od Šalkea! (VIDEO)
Foto: EPA

preokret

BAVARCI PONOVO NA VRHU BUNDESLIGE: Bajern savladao Paderborn u gostima i pretekao Lajpcig koji je poražen od Šalkea! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su danas u gostima Paderborn sa 3:2, dok je Šalke s 3:1 slavio protiv Lajpciga u utakmicama šestog kola nemačke Bundeslige.

Bavarci su trijumom protiv Paderborna iskoristili iznenadjujuću laku pobedu Šalkea nad Lajpcigom i domogli se prvog mesta Bundeslige.

Bajern je poveo golom Serža Gnabrija u 15. minutu na asistenciju Kutinja, da bi Brazilac i sam bio strelac u 55.

Paderborn je uspeo da smanji zaostatak golom Kaja Progera u 68, ali je Robert Levandovski u 79. minutu praktično otklonio nedoumice oko pobednika ovog meča.

Domaćin je samo preko Kolinsa u 84. uspeo da ublaži poraz.

Šalke je u gostima slavio protiv dodanašnjeg lidera Bundeslige, a tim iz Gelzenkirhena slavio je golovima Salifa Sanea u 29, Amina Harita u 40. iz jedanaesterca i Rabija Matonda u 58.

Jedini gol za Lajpcig postigao je Emil Forsberg u 83. minutu.

Bajern je prvi sa 14 bodova, dok su Lajcig i Šalke na deobi drugog mesta sa po 13.

U ostalim mečevima šestog kola Bundeslige, Bajer Leverkuzen je sa 3:0 pobedio Augzburg, a istim rezultatom slavio je i Borusija Menhengladbah protiv Hofenhajma, dok je Volfsburg sa 1:0 trijumfovao protiv Majnca.

Kurir sport / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track