NOVO PRIZNANJE ZA NAJBOLJEG SRPSKOG SUDIJU: Srđan Jovanović u Brazilu na Svetskom prvenstvu U-17!
Foto: uefa

bravo!

NOVO PRIZNANJE ZA NAJBOLJEG SRPSKOG SUDIJU: Srđan Jovanović u Brazilu na Svetskom prvenstvu U-17!

Fudbal -

Najbolji srpski fudbalski sudija Srđan Jovanović dobio je još jednu ogromno priznanje za svoj kvalitetan rad, jer ga je FIFA odredila da deli pravdu na Svetskom prvenstvu selekcija do 17 godina, koje će biti održano u Brazilu od 26. oktobra do 17. novembra.

Posle Evropskih prvenstava U19 i U21, gde je sudio finala, arbitar koji je samo pre dve nedelje podelio Srbiju na crveno-belu i crno-belu stranu, sa svojim najbližim saradnicima Urošem Stojkovićem i Milanom Mihajlovićem već za nepunih mesec dana imaće pred sobom još jedan veliki izazov.

foto: uefa

Na prvenstvu će učestvovati 24 reprezentacije podeljene u šest grupa. Što se sudija tiče, od 20 timova samo pet će biti iz Evrope, od kojih je jedan srpski, s tim da treba napomenuti da je naš arbitar najmlađi u toj grupi glavnih arbitara i ako posao bude odradio na nivou završnice dva velika UEFA takmičenja u kojima je bio akter finala, očekuje ga zaista lepa evropska i svetska karijera. Interesantno je da će se na prvenstvu koristiti i VAR tehnologija, sva trojica naših arbitara imaju licencu, ali će ovog puta na tom poslu biti angažovane neke druge sudije, dok će naši biti na terenu.

foto: uefa

Nakon velikog priznanja koje je stiglo iz UEFA, gde je srpski sudijski trio pre dve nedelje debitovao na utakmici Lige šampiona (Ajaks - Lil) i svetska krovna fudbalska organizacija ovim delegiranjem jasno je pokazala da veruje u Jovanovića i njegov tim.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track