JE LI I DALJE SADIK DRVO!? Umar zapušio usta kritičarima: Navijači bi trebalo da se IZVINE napadaču Partizana za sve uvrede!
Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Rešeta

JE LI I DALJE SADIK DRVO!? Umar zapušio usta kritičarima: Navijači bi trebalo da se IZVINE napadaču Partizana za sve uvrede!

Fudbal -

Ne pamti se da je jedan igrač bio toliko osporavan posle tako kratkog perioda u klubu. Sreća da ne razume srpski, pa verovatno dobar deo tih kritika nije ni shvatio.

Umar Sadik (22) postigao je peti i šesti pogodak u dresu Partizana na gostovanju u Nišu (4:1). Valjda će to da bude dovoljno da navijači shvate da ovaj mladić ima 22 godine i da mu je potrebno vreme i strpljenje.

Izgleda da mnogi misle da je u Romu lako otići, da za Torino, Bolonju i Rendžers može da igra svako. Naravno, Sadik nije vrhunska klasa, da jeste, ne bi nikad ni odlazio iz Rome u slabije klubove, ali nije ni "drvo", "neznalica", "promašio sport", niti bilo šta od brojnih drugi epiteta kojima su ga "častili" na sve strane.

Za Nigerijca je mnogo važnije od stava navijača ono što misli Savo Milošević, trener crno-belih. A on u njega ima veliko poverenje. Uostalom, sigurno da Savo kao nekada vrhunski napadač može da pre većine namiriše kvalitetnog golgetera. Čak veruje da Umar može dati i više golova od Rikarda (26 pogodaka u prošloj sezoni).

foto: Starsport©

- Zaista mi je velika čast da šef to misli i nadam se da će tako biti. U stvari, nemam šta da se nadam, već da radim na tome - poručio je Sadik posle meča u Nišu.

Osvrnuo se napadač crno-belih i na individualni učinak.

- Golovi mi mnogo pomažu kod samopouzdanja. Međutim, uvek ističem da je pored njih veoma važna pobeda tima jer šta da ja radim kao pojedinac, ako tim gubi i atmosfera nije dobra.

Man. Junajted - Arsenal

Opis: Mančester Junajted iz utakmice u utakmicu sve više razočarava navijače, a večeras (21.00) mu u goste stiže Arsenal, koji takođe ne igra onako kako bi njegovi fanovi voleli. U duelu dva posrnula velikana, kec je 2,55, iks 3,35, a dvojka 2,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted - Arsenal.

Sadik u Partizanu

939 minuta na terenu 15 utakmica 6 golova 3 asistencije 5 žutih kartona

Za otkup - 1,6 miliona evra

Umar Sadik pozajmljen je Partizanu od Rome. U slučaju da crno-bele žele da ga zadrže i po završetku sezone, to će ih koštati 1,6 miliona evra. Upravo toliko iznosi otkupna klauzula prema dogovoru beogradskog i rimskog velikana. Nigerijac je na pravom putu da natera čelnike Partizana da zavuku ruku u kesu.

Kurir sport / M. B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track