Dečko koji obećava

EKSKLUZIVNO! MILOŠ VULIĆ GOST REDAKCIJE KURIRA: Zvezdaši, sa nama je sve moguće! KURIR TV

Fudbal -
1 / 5 Foto: Dado Đilas

Crvena zvezda je u Milošu Vuliću dobila fudbalera za velika dela. Momak koji je prošle godine igrao po terenima Superlige u dresu kruševačkog Napretka bio je najbolji akter u crveno-belom dresu, u pobedi nad Olimpijakosom u Ligi šampiona.

Tihi i nenametljivi momak iz Kruševca, koji zna da miluje fudbalsku loptu i "ima onaj potez više koji ga odvaja od proseka" što bi rekli treneri, juče je posetio redakciju Kurira. Uživao je ćaskajući sa novinarima našeg lista, a onda je i otkrio šta navijači Crvene zvezde mogu da očekuju od voljenog kluba u nastavku Lige šampiona.

Pobeda nad Olimpijakosom u tvojoj režili. Kako si video i osetio utakmicu?

- Nisu se još slegli utisci. (smeh) Stvarno sam presrećan! Ostvarili smo veliku pobedu značajnu za Crvenu zvezdu i celu Srbiju. Mnogo mi znači što sam postigao prvenac u Ligi šampiona. To mi je samo motiv da radim još više. Da pokažem da zaslužujem mesto u timu - počeo je Miloš Vulić.

O pozivu Tumbakovića Reprezentacija, polako Nadaš li se pozivu selektora Ljubiše Tumbakovića u dogledno vreme? - O tom potom. Polako... Idemo korak po korak. Najvažnije je da pružam dobre partije u dresu Crvene zvezde, a to posle dolazi sve, jedno za drugim.

Prošle godine u ovo vreme igrao si u Kruševcu, a sada reševaš pobednika u Ligi šampiona. Šta kažeš na to?

- Rad se isplati! Moj primer to pokazuje. Za samo godinu dana napravio sam veliki iskorak u karijeri. Pre godinu dana bio sam u Napretku, a u utorak veče sam dao gol u Ligi šampiona. Mogao sam samo da maštam o tome, da sanjam... Trud, upornost i vera u sebe moraju biti nagrađeni.

Da li to znači da si ostvario dečački san?

- Kao mali na "Soni igricu" stavljao sam igrače, protiv koji sada igram. Taj moj san, kao dečaka, postao je realnost. Prođe to sada kroz glavu... Velika je čast igrati protiv fudbalera poput Kutinja, Levandovskog, Alkantare...

Kako gledaš na činjenicu da o Zvezdinoj sudbini u Evropi odlučuju Srbi? Prošle godine Milan Pavkov, ove Aleksa Vukanović i ti.

foto: Dado Đilas

- Drago mi je da naši, srpski igrači rešavaju bitne utakmice. To je pokazatelj da domaći fudbal uopšte nije toliko loš, koliko se priča. Stvara se neka pogrešna slika. U našoj ligi ima dosta kvalitetnih fudbalera. A, potvrda smo mi, u Zvezdi.

Privatno van kopački Nisam nametljiv tip Kakav je Miloš Vulić privatno, van kopački? - Miran, tih i povučen. Ne volim da se namećem u društvu. Uvek sam nekako sa strane. Druželjubiv sam, volim društvo.

Kako si se osećao na debiju protiv Bajerna u Ligi šampiona?

- Neko oseća pritisak, neko ne. Meni odgovara kad je pun stadion, a na Alijanc areni je bilo preko 75.000 ljudi. A, to kod mene izaziva želju za dokazivanjem. Nije mi važno ko je preko puta mene, već da pomognem svom timu.

Koliko su bitni zdravi odnosi u svlačionici između fudbalera?

- Svi smo u klubu kao porodica. Vlada sjajna atmosfera. To je ključna stvar za ostvarivanje dobrog rezultata. Svi smo jedni uz druge i kad je dobro i kad je loše. Ukoliko postoje zavist, prepotencija, klanovi i podele, kvalitet neće doći do izražaja. Veliki broj zvezda ne znači i da ćete sigurno biti najbolji.

Evroliga Košarkaši će biti kaznena ekspedicija Voliš košarku. Hoćeš li navijati za Crvenu zvezdu u Evroligi? - Ići ću sigurno na utakmice naših košarkaša u Evroligi, koliko god mi obaveze dozvole. Trenirao sam košarku jedno vreme. Zvezda je napravila odličan posao u prelaznom roku. Poraz od Primorske po meni je dobro došao, jer će sada da se trgnu, a u regionalnoj ligi će biti kaznena ekspedicija.

Zvezda je trenutno druga u grupi. Možete li da zagolicate mašto navijača vezano za plasman u naredni krug?

- Imamo jaku grupu Bajern, Totenhem, Olimpijakos. A, ostvarujemo sjajne rezultate. Nadam se da ćemo nastaviti u još boljem ritmu. Izgubili smo od Bajerna, a onda smo karakter pokazali protiv Olimpijakosa, baš u vreme kada se stvorila slika da smo u padu forme. Jedva čekam gostovanje Totenhemu. Treba da radimo i ništa nije nemoguće - objasnio je Vulić.

Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track