SLATKE MUKE MILOŠEVIĆA ZA MEČ SA ASTANOM: Šta očekuje crno-bele u Nursultanu i koliko spoljni faktori utiču na Parni valjak!
Foto: Starsport©

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL!

SLATKE MUKE MILOŠEVIĆA ZA MEČ SA ASTANOM: Šta očekuje crno-bele u Nursultanu i koliko spoljni faktori utiču na Parni valjak!

Fudbal -

Fudbalere Partizana u četvrtak od 16.50 po srednjeevropskom, a 20.50 po lokalnom vremenu, očekuje meč drugog kola grupne faze Lige Evrope sa ekipom Astane u prestonici Kazahstana Nursultanu.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Kazahstana – Nemanje Ilića.

Crno-beli su posle skoro šest sati leta stigli u prestonicu Kazahstana gde ih je dočekala neverovatna temperaturna razlika. Posle beogradskih skoro 30 stepeni, usledio je temperaturni šok i pad temperature na samo nekoliko stepeni iznad nule. Dakle razlika od preko 20 stepeni posle samo nekoliko sati zvuči zastrašujuće, zar ne?

Ne treba zanemariti činjenicu i da su crno-beli prošli kroz čak četiri vremenske zone i da su morali odmah po dolasku u ovu centralnoazijsku zemlju sat da pomere za četiri časa unapred.

Sve su to stvari koje mogu značajno da utiču na zdravstveni bilten tima, ali i kondicionu spremnost crno-belih. Ipak, i pored svega toga dan pred samu utakmicu, fudbaleri iz Humske ulice obećavaju da će dati svoj maksimu bez obzira na sve, a trener Milošević je na konferenciji za novinare rekao kako su svi igrači zdravi i kako će moći na sve da računa, maksimalo.

Dan pred spektakl na ’’Astana areni’’ prodato je samo 5.000 karata, ali kako kažu iz samog kluba, to je ovde deo tradicije. Naime, oni veruju da će stadion biti rasprodat do poslednjeg mesta, jer najveći deo gledalaca svoja mesta ’’kaparišu’’ na sam dan utakmice.

Meč se igra na velelepnoj ’’Astana areni,’’ koja je pre tačno 10 godina zvanično otvorena. Deluje vam veoma nestvarno, ali ako se uzme u obzir da je ceo grad star samo 20 i kusur godina godina, ova arena je čak ’’tradicionalno’’ zdanje prestonice ove centralnoazijske zemlje. Takođe, ne treba zanemariti činjenicu da je stadion natkriven pokretnim krovom koji se po potrebi, zavisno od temperature, otvara i zatvara, a tu je i uvek nezgodna veštačka trava, koja doduše u prošlosti crno-belima nikada nije pravila veći problem. Kapacitet dvorane je nešto više od 30.00 mesta.

Pravdu na meču deliće švedski arbitar, 34-godišnji Mohamed Al Hakim, koji će prvi put deliti pravdu u grupnoj fazi Ligi Evrope. On je ove i prethodne sezone delio pravdu u kvalifikacijama za Liga Evrope, pa ukoliko sutra dobro obavi posao, jasno je da će i ubuduće biti delegiran na ovom, pa i višem nivou takmičenja.

Što se sastava tiče, tu verujemo neće biti previše tumbanja. Na golu će biti kapiten Stojković, dok će poslednju liniju činiti, sada već standardni četverac Miletić, Ostojić, Pavlović i Urošević. Dva poslednja vezna biće ’’zacementirani duo’’ Šćekić-Zdjelar. U navaili, Milošević će imati slatke muke. Desno će meč početi verovatno iskusni Zoran Tošić. U centru će biti Sejduba Suma, koji igra sve bolje, dok će jedino na levom krilu biti možda nedoumica. Da li Asano, ili Marković koji igra sve bolje i bolje. Gledajući ovogodišnje zasluge, ali i sastav u poslednjih nekoliko duela, Milošević će prednost dati igraču iz Japana. U samom špicu nema dileme, tu je Umar Sadik koji rešeta mreže protivnika u poslednje vreme, bez milosti.

Jasno je da ni mnogo jači protovnici u prošlosti nisu lako odnosili bodove sa ’’Astana arene’’ ali bolji trenutak za crno-bele, od pobede u večitom derbiju, nije mogao da bude. Koliko su zaista crno-beli u naletu i odličnoj formi, saznaćemo već u četvrtak.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track