OPREZAN!

TRENER ASTANE PRED MEČ SA PARTIZANOM: Nisam pitao Rukavinu za savet, nisam hteo da ga zamaram! Najveća opasnost nam preti od Partizanovog napada (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana danas od 20.50 po lokalnom, odnosno od 16.50 po srednjoevropskom vremenu, gostuju ekipi Astane u Nur-Sultanu u meču 2. kola grupne faze Lige Evrope.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Kazahstana – Nemanje Ilića

Trener Savo Milošević, kao i fudbaler Zoran Tošić, uvereni su da će rezultat za Partizan biti pozitivan, bez obzira na sve ’’spoljne faktore’’ koji utiču na ritam crno-belih (vremenske zone, veštačka trava, let od skoro 6 sati...).

Sa druge strane, trener Astane Roman Grigorčuk govorio je o Partizanu sa puno respekta. Iskusni stručnjak naveo je kako nije imao pomoć od srpskog reprezentativca Antonija Rukavine.

On je istakao da nije želeo da zamara iskusnog desnog beka analizom Partizana, jer je mogao sve da sazna šta mu treba bez njegove pomoći.

– Ne želim da uznemiravam igrača sa takvim pričama. Ako nešto ne bih mogao sam da saznam obratio bih mu se, ali moj trenerski štab je došao do potrebnih informacija. Antonio ima zadatak da bude koncentrisan na sutrašnju utakmicu i da saznanja o bivšem timu iskoristi na samom terenu – istakao je Grigorčuk na konferenciji za novinare.

On je dodao kako dobro zna sve kvalitete crno-belih, ali i da je pronašao par mana o kojima ne bi da priča.

– Protivnika smo dobro prostudirali, znamo njihove najjače strane i kako da ih neutrališemo. Zajedno sa igračima verujem da ćemo odigrati dobro i pružiti jednu od naših najboljih igara u sezoni. Najveća opasnost preti od Partizanovog napada, to su sve igrači sa sjajnim karakteristikama koje zahteva savremeni fudbal. Brzi su, odlično sarađuju i to je nešto sa čime moramo da se izborimo.

Trener Grigorčuk nije želeo da govori o šansama svog tima za prolaz dalje, jer smatra da je to u ovom trenutku veoma nezahvalno.

– Nema smisla govoriti o tome. Šansa postoji, ali igre će pokazati kakva. Za nas postoji samo sutrašnja utakmica, moramo da je odigramo najbolje što možemo. Očekujem mnogo ljudi na stadionu, znam da će biti sjajna atmosfera i u tome jeste naša snaga – zaključio je Grigorčuk.

Meč u Nur-Sultanu igra se od 16.50 časova.

Sejduba Suma igrao kao preporođen, i glavni je adut Partizana u Kazahstanu. Kvota da će on postići pogodak, a da će Partizan pobediti je 13. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijalne igre na Astana - Partizan.

Kurir sport/N.Ilić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track