OVO JE TOTALNI HIT! TREPČA SREĐUJE TEREN: Ovde će igrati Crvena zvezda za par dana na Kosovu! (FOTO)
Foto: Mondo

U SUSRET KUPU!

OVO JE TOTALNI HIT! TREPČA SREĐUJE TEREN: Ovde će igrati Crvena zvezda za par dana na Kosovu! (FOTO)

Fudbal -

Praznik Kosovska Mitrovica i Zvečan na nogama zbog dolaska srpskog šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde sutra gostuju na Kosovu i Metohiji. Crveno-beli će u Kosovskoj Mitrovici odigrati utakmicu šesnaestine finala Kupa Srbije protiv domaćina Trepče (14.00). Dolazak prvaka Srbije i učesnika Lige šampiona praznik je za srpski narod u južnoj pokrajini.

Utakmica će biti odigrana na Gradskom stadionu Zvečan, koji se nalazi u naselju Žitkovac opštine Zvečan, a na kom klub iz Kosovske Mitrovice i dočekuje svoje rivale u Srpskoj ligi Zapad. Domaćin očekuje više od 4.000 gledalaca. Ovo je drugi put da crveno-beli igraju Kup na teritoriji Kosova i Metohije, pošto su se u oktobru 2006. u Zubinom Potoku sastali sa Mokrom Gorom (2:1). U proteklih nekoliko puta FK Crvena zvezda je gostovao na prijateljskim utakmicama u Gračanici, u Kosovskom Pomoravlju.

foto: Mondo

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević neće moći da računa na reprezentativce Srbije Marka Gobeljića, Nemanju Milunovića i Milana Rodića. Pored njih, reprezentativne obaveze imaju i Miloš Degenek u reprezentaciji Australije i El Fardu Ben u selekciji Komora. Petorica standardnih igrača neće putovati na Kosovo i Metohiju, a može se očekivati da stručni štab crveno-belih u Beogradu ostavi još nekoliko prvotimaca koji su poslednjih nedelja redovno igrali u Ligi šampiona i domaćem prvenstvu.

Posle utakmice u Zvečanu, fudbaleri Crvene zvezde dobiće kraći odmor, a onda se opet pojaviti u klubu, pošto ih 19. oktobra čeka utakmica s Radom u Superligi. Već 22. oktobra crveno-bele očekuje gostovanje u Londonu, gde će u trećem kolu Lige šampiona igrati protiv Totenhema.

(Kurir.rs / A. R. / Foto:Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track