ŽESTOK SUKOB HULIGANA U SPLITU: Nemiri pred meč Hrvatske i Mađarske! Ima povređenih! (FOTO)
Foto: Pritnscreen/Twitter

RAT HULIGANA

ŽESTOK SUKOB HULIGANA U SPLITU: Nemiri pred meč Hrvatske i Mađarske! Ima povređenih! (FOTO)

Fudbal -

dan uoči fudbalske utakmice hrvatske i mađarske reprezentacije koja je proglašena kao visokorizična započela sa pojačanim sigurnosnim kontrolama, ali to nije sprečilo huligane da ipak naprave haos.

Najpre su oštećena dva stakla na parkiranom praznom kombiju mađarskih registracijskih oznaka, a popodne je nekoliko osoba pokušalo da napadne dve osobe za koje se pretpostavlja da su mađarski navijači, izvestila je splitska policija.

Tom prilikom niko nije povređen zahvaljujući brzoj intervenciji policijskih službenika. Pet osoba je privedeno.

Na raspolaganju je veći broj policajaca i iz drugih policijskih uprava, helikopter, dronovi i sve ostalo što može pomoći u detektovanju i sprečavanju eventualnih incidenata.

Kako prenosi index.hr, a prema izjavama svedoka, neredi su počeli u kvartu Gripe dok su se mađarski navijači vraćali sa plaže Bačvice prema mestu gde odsedaju.

Uprkos nezapamćenim merama opreza, policija nije uspela da spreči bliski susret domaćih navijača sa gostima iz Mađarske. Grad je pod blokadom policijskih snaga koje su tekom cele večeri držali na oku Mađare, a mnogobrojni građani i prolaznici su legitimisani.

"Povređen je jedan mađarski navijač. Intenzitet povreda još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarski državljanin", rekla je Ana Čepić, portparol PU splitsko-dalmatinske.

Meč Hrvatske i Mađarske igra se danas na Poljudu, a očekuje se da će na stadionu biti oko 1700 navijača iz Mađarske.

Severna Irska je jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjih kvalifikacij za EURO 2020 - posle pet kola ima 12 bodova, ali večeras (20.45) ide u goste Holandiji, koja ima meč manje i tri boda manje i nalazi se u odličnoj formi. Kvota na keca, uz bar tri gola (13+), je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Holandija - Severna Irska.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track