ORLIĆI DEMOLIRALI LITVANIJU: Osmica srpskih omladinaca! Sa Španijom dovoljan i remi za prolaz dalje
Foto: FSS

KVALIFIKACIJE ZA EP

ORLIĆI DEMOLIRALI LITVANIJU: Osmica srpskih omladinaca! Sa Španijom dovoljan i remi za prolaz dalje

Fudbal -

U kvalifikacionom meču za odlazak na EP 2020 za igrače U19, omladinska reprezentacija Srbije nanela je katastrofalan poraz selekciji Litvanije rezultatom 8:0 (5:0).

Pred oko 500 gledalaca na stadionu Zemuna u Gornjoj varoši, golove za naš tim postigli su Eraković u 6, Lazar Pavlović u 19, 29 (p) i 68, Dostanić u 24. i 89, Zukić u 44 i Radmanovac u 90. minutu.

Nakon remija 1:1 sa Rumunijom na Banovom brdu, "orlići" su iz sve snage krenuli od prvog minuta duela sa vršnjacima iz Litvanije, znajući da će u konačnom zbiru veliki uticaj na plasman imati gol razlika.

Pred meč poslednjeg kola sa Španijom u ponedeljak u Staroj Pazovi, Srbija drži drugo mesto na tabeli grupe 2 i biće joj dovoljan i remi sa "crvenom furijom" za prolaz u naredni krug kvalifikacija.

Španci su na Banjici sa minimalnih 1:0 savladali Rumuniju, ranim golom Eguskisa u 11. minutu. Litvanci su položili oružje već u 6. minutu nakon odbitka koji je Zvezdin štoper i kapiten Eraković pospremio u gol. Sledeći opasan nalet doneo je kombinaciju tandema iz Partizana. Bek Radmanovac je prošao po krilu, a onda u kaznenom pronašao Pavlovića, kojem nije bilo teško da poveća na 2:0. Kraj svakog otpora rivala došao je sa trećim pogotkom "orlića". Opet je odlični Radmanovac šutirao sa ivice kaznenog prostora, a odbitak je došao do špica Ajaksa Dostanića koji je bio precizan i smiren sa desetak metara...

D.P.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track