SVETSKI ŠAMPION PRATI SRPSKOG FUDBALERA: Slavni Francuz veruje u Radonjića
Foto: EPA/Herve Ranchin, AP/Daniel Cole

Stav

SVETSKI ŠAMPION PRATI SRPSKOG FUDBALERA: Slavni Francuz veruje u Radonjića

Fudbal -

Plavokosi vezista Arsenala misli da bi krilo Olimpika iz Marselja mogao da bude veliko i prijatno iznenađenje u francuskom prvenstvu

Bivši svetski prvak s nacionalnim timom Francuske i član šampionske ekipe Arsenala Emanuel Peti veruje da će srpski reprezentativac Nemanja Radonjić pokazati u dresu Olimpika iz Marselja da ima kvalitet za njihovo ligaško takmičenje.

Radonjić je doveden iz Crvene zvezde za obeštećenje od 12 miliona evra, ali je u ove dve sezone na 29 mečeva, bez gola i sa samo jednom asistencijom, jedino izazvao sumnju - da li je on igrač za francusku ligu?

- Tačno je da Radonjić nije dobar od dolaska. Njegove dobre karakteristike nisu vidljive, niti zna šta bi uradio s loptom kad je u njegovim nogama. Ne razumem ni njegovu vezu sa saigračima na terenu. S druge strane, nešto se ipak dalo primetiti na poslednjoj utakmici sa Amijenom - priča Peti.

Plavokosi veznjak „tobdžija“ iz najlepše ere tima Arsena Vengera smatra da će se mnogi u Francuskoj prijatno iznenaditi Radonjićevim budućim izdanjima.

- Video sam svežinu, snagu u prvom kontaktu, spremnost da ide u duele jedan na jedan. Toga svega pre nije bilo. Sada je ta želja postala izražena i ako tako nastavi, mislim da će se mnogi iznenaditi njegovim igrama u budućnosti - zaključio je Peti.

foto: Printscreen

Kurir / D. P.

Foto: EPA, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track