HRVATI OSVOJILI BOD U KARDIFU: Bejl sprečio pobedu Vatrenih! Poljaci overili plasman na EP, Nemci moćni i sa igračem manje (VIDEO)
Foto: AP

KVALIFIKACIJE ZA EVRO 2020

HRVATI OSVOJILI BOD U KARDIFU: Bejl sprečio pobedu Vatrenih! Poljaci overili plasman na EP, Nemci moćni i sa igračem manje (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalske reprezentacije Velsa i Hrvatske igrale su u Kardifu nerešeno 1:1 (1:1) u utakmici Grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Vicešampioni sveta su poveli već u devetom minutu golom Vlašića, a izjednačenje je doneo Bejl u sudijskoj nadoknadi vremena prvog poluvremena.

"Vatrene" ovaj bod dovodi blizu plasmana na EVRO 2020, dok su šanse Velšana sada svedene na teoriju.

Ranije danas Mađarska je savladala Azerbejdžan 1:0.

Hrvatska se zadržala na vrhu grupe sa 14 bodova, sledi je Mađarska sa 12, a te dve selekcije su odigrale po sedam mečeva, dok je iz šest utakmica Slovačka osvojila deset bodova, Vels osam i Azerbejdžan sa jedan.

Nemačka grabi ka cilju posle očekivane pobede u Estoniji - 3:0. Istina, "pancerima" je zadatak bio otežan kad je u 14. minutu isključen Džan, kod rezultata 0:0. Međutim, to nije smetalo izabranicima Joakima Leva da opravdaju ulogu favorita, što su i učinili pogocima Gindogana u 52. i 58. minutu i Vernera u 71.

Pored duela u Estoniji, u Grupi C je ranije tokom dana Holandija kao gost savladala Belorusiju 2:1.

Tabela sada izgleda ovako: Nemačka (sedam mečeva) 18 bodova, Holandija (šest mečeva) 15 bodova, Severna Irska (šest mečeva) 12 bodova, Belorusija (sedam mečeva) četiri boda i Estonija (sedam mečeva) jedan bod.

Poljska se plasirala na EVRO pobedom nad Severnom Makedonijom 2:0 golovima Frankovskog u 74. i Milika u 80. minutu.

Austrija je načinila veliki korak ka EP savladavši Sloveniju kao gost pogotkom Poša u 21. minutu.

Poljaci vode na tabeli Grupe G sa 19 bodova, Austrija ima 16, Severna Makedonija i Slovenija po 11 i svi su odigrali po osam utakmica, dok sa mečom manje Izrael ima osam bodova, a Letonija nijedan.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track