Najnovije vesti

BUDI NAVIJAČ, A NE RAZBIJAČ: Fudbaleri Partizana udelili nagrade najboljima na turniru u Zemunu!
Foto: Partizan

sjajno

BUDI NAVIJAČ, A NE RAZBIJAČ: Fudbaleri Partizana udelili nagrade najboljima na turniru u Zemunu!

Fudbal

Prvotimci Partizana Strahinja Jovanović i Slobodan Stanojlović dodeli su nagrade najboljem strelcu,golmanu i najboljem igraču u okviru kampanje ‘Budi navijač,a ne razbijač’ koju je realizovala PS Zemun PU Beograd kao partner projekta Saveta za bezbednost GO Zemun .

Kampanja ‘Budi navijač,a ne razbijač započeta je u toku Dečije nedelje sa ciljem da se među adolescentima podigne svest o važnosti pristojnog ponašanja na sportskim priredbama bez primene nasilja i uništavanja imovine.

U cilju edukacije mladih na turniru je učestvovalo šest OŠ sa teritorije opštine Zemun sa tendencijom da se projekat proširi i u drugim obrazovnim ustanovama na ovoj teritoriji.

Sam projekat je podržala Misija OEBS u Srbiji koja je finansirala izradu majica i kačketa sa nazivom projekta za svaku školu u različitoj boji.

Pored prvotimaca Partizana pehar i medalje su uručili i predsednik Saveta g.Marko Janković i policijska službenica za fer plej gđa Isidora Radovanović.

– Partizan je organizacijom meča UEL sa ekipom Moldea kojem je prisustvovalo 22 000 dečaka i devojčica uzrasta do 14 godina pokazao da se sa sportskih manifestacija i te kako može poslati slika mira, fer pleja i tolerancije, ali da se na tome mora konstantno i predano raditi – rekao je Slobodan Stanojlović.

Iz tog razloga smo i mi kao pojedinci, ali pre svega prvotimci Partizana podržali ovu akciju ne samo da bismo poslali poruku da treba svi da navijamo sportski i korektno za svoj tim, već pre svega da treba da se brinemo jedni o drugima, podržavamo i borimo i protiv vršnjačkog nasilja koje se kao takvo prenosi i na ulice, škole i sportske manifestacije – dodaje Jovanović.

Televizijski prilog sa akcije ‘Budi navijač,a ne razbijač’ možete pogledati u novoj epizodi ‘ Partizan News 8 ‘ u četvrtak 17.oktobra 2019.godine.

Kurir sport 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...