SAVIĆEVIĆ SE U PRIŠTINI POKLONIO GROBU LEGENDE PARTIZANA! Evo gde je Dejo otišao pred meč Crne Gore sa tzv. Kosovom: Zbližili smo se u JNA (VIDEO)
Foto: Printscreen

BILI VELIKI PRIJATELJI

SAVIĆEVIĆ SE U PRIŠTINI POKLONIO GROBU LEGENDE PARTIZANA! Evo gde je Dejo otišao pred meč Crne Gore sa tzv. Kosovom: Zbližili smo se u JNA (VIDEO)

Fudbal -

Dejan Savićević poklonio se grobu Fadilja Vokrija!

Legendarni fudbaler Crvene zvezde i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore iskoristio je boravak u Prištini da oda počast Vokriju.

Savićević boravi u Prištini, jer "sokolovi" igraju meč kvalifikacija za EVRO 2020 sa tzv. Kosovom.

Vokri je bio slavni igrač Partizana, a od nastanka Fudbalskog saveza tzv. Kosova bio je na njegovom čelu, sve do smrti.

Fadilj Vokri preminuo je 9. juna 2018. od posledica srčanog udara.

"Nisam mogao da prisustvujem sahrani Fadilja Vokrija, jer sam bio na kongresu FIFA, pa sam iskoristio ovu priliku da posetim njegov grob i poklonim se senama Fadilja", rekao je Savićević.

Dejo kaže da je sa Vokrijem bio prijatelj

"Odlično smo sarađivali još iz igračkih dana. Najviše smo se zbližili kada smo bili zajedno u vojsci. Miljanić je tada napravio sportsku četu, sastavljenu od fudbalera i reprezentativaca iz čitave Jugoslavije. Tu se stvorilo prijateljstvo, koje je nastavljeno kada je Kosovo postalo punopravni član UEFA i FIFA", poručio je Savićević i nastavio:

"Bio sam veoma tužan kada sam čuo da je preminuo. Prerano je otišao sa ovog sveta. Mogao je još mnogo da da kosovskom fudbalu. Znam da bi bio veoma srećan zbog uspona reprezentacije Kosova ali to je život. Žao mi je što nas je napustio tako rano".

Savićević je na Vokrijev grob došao u društvu generalnog sekretara FS Crne Gore Momira Đurđevca, predsednika FS tzv. Kosova Agima Ademija i generalnog sekretara FS tzv. Kosova Erola Salihua.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track