izjave posle meča

SRPSKI FUDBALERI JEDNOGLASNI POSLE POBEDE U VILJNUSU: Ovo je reprezentacija, uvek moramo da damo sve od sebe! (KURIR TV)

Fudbal -

Srpski fudbaler Luka Milivojević rekao je danas da će se reprezentacija boriti za plasman na Evropsko prvenstvo dok god postoji šansa, ali će to činiti i ako je više ne bude bilo.

"Matematički nismo ispali iz trke. Dok god postoji šansa, borićemo se. Moramo da se borimo i da ne postoji. Ovo je reprezentacija i uvek treba davati sve od sebe. Probaćemo da uradimo sve što je do nas", rekao je Milivojević novinarima posle utakmice u Vilnjusu.

Srbija je sa 2:1 pobedila Litvaniju i posle poraza Portugala od Ukrajine ostala u igri da se kroz kvalifikacije plasira na kontinentalni šampionat.

"Najvažnije je da smo uzeli tri boda. Bilo je mnogo pozitivnih stvari, nekih koje i nismo želeli. Imamo još mnogo da radimo, prostora za napredak. Gledamo pozitivno na ovo. Imali smo 2:0, trebalo je da sačuvamo to i kaznimo ih eventualno još jednim golom. Mi kao mi, poremetio nas je gol koji smo primili. Svoje šanse moraš da koristiš, a mi nismo mnoge. Ima mnogo pozitivnih stvari. Želimo šest bodova u novembru", kazao je Milivojević.

Njegov saigrač Nemanja Maksimović je rekao da reprezentacija Srbije ne sme slabijim protivnicima da dozvoljava da se vraćaju u utakmicu.

"Teška utakmica za nas, ponovo smo loše krenuli i imali problema. Drugo poluvreme smo dobro krenuli, dali dva gola, ali posle primili jedan i doveli u pitanje pobedu. Nekako se isključujemo iz utakmice, dozvoljavamo protivnicima koji su realno slabiji od nas da se vrate, to je problem", rekao je Maksimović.

Srbija će u novembru igrati preostale dve kvalifikacione utakmice, protiv Luksemburga i Ukrajine, obe u Beogradu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track