NEĆE DA MEŠAJU POLITIKU I FUDBAL, ALI... UEFA će ipak razmotriti da Istanbulu oduzme organizaciju finala Lige šampiona
Foto: EPA

ZBOG NAPADA NA KURDE

NEĆE DA MEŠAJU POLITIKU I FUDBAL, ALI... UEFA će ipak razmotriti da Istanbulu oduzme organizaciju finala Lige šampiona

Fudbal -

Potpredsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mikele Uva potvrdio je danas da će evropska kuća fudbala razmotriti predloge da se finalna utakmica Lige šampiona 2020. godine premesti iz Istanbula, ali je rekao i da ta organizacija "ne može zameniti Ujedinjene nacije".

Brojni pozivi stigli su u Uefu da premesti finale iz Istanbula nakon što je Turska prošle srede počela ofanzivu na severu Sirije protiv Kurda, a turski fudbaleri vojničkim pozdravom proslavljali golove u utakmicama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Pojedini fudbaleri kritikovani su jer su javno podržali akciju turske vojske, dok je nemački klub Sankt Pauli napravio ozbiljniji korak i raskinuo ugovor sa fudbalerom Dženom Šahinom.

Finale Lige šampiona 2020. godine planirano je da se održi u Istanbulu.

"Mi ćemo poštovati autonomiju i nezavisnost sporta, ali sigurno je da ne možemo zameniti Ujedinjene nacije, Evropsku uniju, države, diplomatije, ambasadore i druge političke institucije. Odluke Uefa donose se u dogovoru sa njenim Izvršnim komitetom i predsednikom", naveo je Uva za italijanske medije.

On je rekao da fudbal ne sme da promoviše političku promociju i da su pravila Uefa jasna.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track