Najnovije vesti

NEVEROVATAN DAN!

OVO SU DELIJE ČEKALE 28 GODINA: Trofej prvaka sveta izložen na Zvezdinom stadionu! (KURIR TV)

Fudbal

Trofej klupskog prvaka sveta izložen je danas ispred stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu uoči meča između fudbalera Crvene zvezde i Rada u 12. kolu Superlige.

Pehar je danas stigao na beogradsku Marakanu nakon što je Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) priznala Crvenoj zvezdi, kao i ostalim pobednicima Interkontinentalnog kupa od 1960. do 2004. godine, titulu najboljeg na planeti, što zvanično nije bilo sve do 27. oktobra 2017.

 

Do tada nijedan klub u svojim vitrinama nije imao zvaničan trofej šampiona sveta, već samo sponzorski, pa su navijači Zvezde dobili priliku da se slikaju sa njim ispred klupskog muzeja.

 

Do početka večerašnje utakmice sa pristalicama, ispred trofeja, družiće se legende Crvene zvezde Dragan Džajić i Ratomir Dujković.

 

Fudbaleri Crvene zvezde na krov sveta popeli su se 1991. godine pobedom nad čileanskim Kolo Kolom od 3:0 u Tokiju, sa dva gola Vladimira Jugovića i jednim Darka Pančeva.

 

Ekipu je Tokiju tada vodio trener Vladica Popović, a igrali su: Zvonko Milojević, Duško Radinović, Ilija Najdoski, Vlade Stošić, Goran Vasilijević, Vladimir Jugović, Miodrag Belodedić, Milorad Ratković, Darko Pančev, Siniša Mihajlović i Dejan Savićević.

 

Kurir sport 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...