SPREMA SE PRAVI ŠOU NA STADIONU PARTIZANA Zoran Tošić: Da slavim u Beogradu, a u Mančesteru da se izvinjavam
Foto: Starsport

Usitnilo

SPREMA SE PRAVI ŠOU NA STADIONU PARTIZANA Zoran Tošić: Da slavim u Beogradu, a u Mančesteru da se izvinjavam

Fudbal -

Motiv: Do neba Zoran Tošić nestrpljivo čeka sutrašnji duel s Mančester

junajtedom, klubom za koji je igrao pre deset godina

Ostala su još samo dva dana do najveće utakmice Partizana u Beogradu kada je reč o grupnoj fazi takmičenja u Ligi Evrope.

U Humsku stiže veliki Mančester junajted, a crno-belu familiju dobrano trese fudbalska groznica. Za mnoge igrače ovo je utakmica karijere, a za Zorana Tošića ima i dodatnu težinu, jer je svojevremeno bio član kluba sa Old Traforda. Popularni Bambi neće se prvi put sudariti sa svojim bivšim klubom.

- Imao sam priliku već da igram protiv njih u dresu CSKA u Ligi šampiona i bilo je interesantno i emotivno. Drago mi je što ću ponovo odmeriti snage s Mančesterom igrajući za klub za koji svi znamo šta mi znači, i ne samo meni nego svakom od nas. Veoma sam srećan što imam priliku da protiv jednog tako velikog kluba pokažem šta mogu i koliko mogu - kaže Tošić.

Dečkić... Tošić  2009.  na Old  Trafordu
Dečkić... Tošić 2009. na Old Trafordufoto: Profimedia

Šansu za crno-bele vidi i u činjenici da je rival u nedelju imao najveću utakmicu Engleske, derbi s Liverpulom, i da sigurno nije mnogo razmišljao o Partizanu.

- Odigrali su derbi i sigurno nisu mislili na nas sve dok nisu završili tu utakmicu. Partizan im je bio u drugom planu i to je neka naša šansa. Ne smemo da zaboravimo da imaju ozbiljan kvalitet, pogotovo za naše uslove, i za nas su ozbiljan protivnik, čak i ako izađe ta „druga“ ekipa. Moramo da budemo oprezni, ali prvenstveno da želimo pobedu i verujemo u nju. Moramo da verujemo u sebe i onda možemo da je ostvarimo.

Logično pitanje za kraj razgovora s Tošićem jeste hoće li proslaviti gol ako ga bude dao.

- Iskreno se nadam da ću imati priliku da postignem gol i da ću je iskoristiti i tako ulepšati spektakl. Ne znam šta bih uradio, ali je Partizan meni mnogo više dao nego Mančester i to je klub koji je broj jedan za mene. Nema sumnje da ću proslaviti kako treba - kaže Bambi, a na predlog da u Beogradu slavi, a na Old Trafordu se „izvinjava“ navijačima posle gola, uz osmeh kaže:

- Slažem se, može. Bilo bi lepo.

Vremenska mašina

BOLJE BIH PROŠAO U OVOM JUNAJTEDU

Prisetio se Bambi svog boravka u Junajtedu u sezoni 2009/10.

- Mančester u koji sam otišao je možda najjači u istoriji i bilo je teško da se izborim pored Ronalda, Gigsa, Nanija, Velbeka.

Kurir.rs/ Gojko Filipović Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track