KOLINDA ŠOKIRALA HRVATE: Grabar-Kitarović otkrila za koga navija, a onda Rijeku povezala sa Partizanom i Crvenom zvezdom!
Foto: Profimedia

PREDSEDNICA PRIČA O FUDBALU

KOLINDA ŠOKIRALA HRVATE: Grabar-Kitarović otkrila za koga navija, a onda Rijeku povezala sa Partizanom i Crvenom zvezdom!

Fudbal -

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je u Splitu premijeri filma o legendarnom kapitenu Hajduka i reprezentacije Jugoslavije Ivanu Gudelju i tom prilikom govorila o fudbalskim temama.

Grabar-Kitarović se prisetila dana kada je kao mala išla na utakmice i govorila o navijačkom opredeljenju.

"Fudbal 80-ih godina i pre toga nije bio samo fudbal, bio je izraz nacionalne pripadnosti. Pa sam tako ja, nadam se da mi neće zameriti neki, navijala i za Hajduk i za Dinamo. Volela bih kad bi to zajedništvo juga i severa ponovno proradilo", rekla je hrvatska predsednica.

Ne samo što bi mogli da se uvrede navijači Hajduka i Dinama, što je ta dva kluba stavila u isti koš, već će joj naročito zameriti navijači Rijeke, zbog poređenja sa srpskim trofejnim klubovima, Partizanom i Crvenom zvezdom.

"Kao Riječanka sam odlazila na utakmice Rijeke, ali naša Rijeka je tada bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu i domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili su u Hajduk, nešto malo u Dinamo. Dinamo i Hajduk bili su toliko blizu mom srcu. Fudbal je za nas koji smo voleli Hrvatsku bio puno, puno više od fudbala. Značio je narodno zajedništvo. Bio je ono što je povezivalo sve od juga do severa”, dodala je Kolinda Grabar-Kitarović.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track