PRVA LIGA ILI HAOS LIGA!? Dokazana nameštanja, tuče igrača, napadi na sudije... Šta još da očekujemo od ovog takmičenja?
Foto: Printskrin

Cirkus!

PRVA LIGA ILI HAOS LIGA!? Dokazana nameštanja, tuče igrača, napadi na sudije... Šta još da očekujemo od ovog takmičenja?

Fudbal -

Svako kolo jedan skandal!!! Prva liga Srbije za samo tri meseca postala prepoznatljiva po sramnim scenama koje nemaju nikakve veze sa sportom

Klubovi odustaju od takmičenja, nameštaju se mečevi, igrači se tuku, delegate gađaju svim i svačim, sudije ne mogu da napuste stadion bez policijske pratnje. Predstavljamo vam - Prvu ligu Srbije.

Gotovo neverovatne vesti dolaze sa prvoligaških terena u prethodna tri meseca. Umesto da kao svuda u svetu drugi rang takmičenja služi za afirmaciju mladih fudbalera i uzdizanje pojedinih manjih fudbalskih sredina i klubova, kod nas se na ovom nivou takmičenja dešavaju stvari koje nemaju veze sa sportom.

Najnovije informacije o skandalu u Novom Pazaru bile su samo povod da vam izdvojimo pet jako ružnih scena koje su se desile u prethodna tri meseca, a vezane su za Prvu ligu Srbije.

Prava je šteta zbog svih ovih dešavanja. Takmičenje samo po sebi je izuzetno neizvesno, jer je razlika između prvog i osmog tima na tabeli samo tri boda. Bar ako je verovati tabeli na zvaničnom sajtu Prve lige Srbije, pošto tu još nisu oduzeti bodovi ekipama koje su namestile meč (Kabel i Smederevo).

SVI SKANDALI U PRVOJ LIGI SRBIJE

NAMEŠTENA UTAKMICA KABEL - SMEDEREVO

FSS je dokazao nameštanje pomenute utakmice koje je završena prelazom iz dvojke u keca (2:1, 0:1). Zbog toga su klubovi kažnjeni sa oduzimanjem po deset bodova i novčanom kaznom od pet miliona dinara.

foto: Printscreen

TUČA IGRAČA METALCA I BAČKE

Fer-plej je umro na ovom meču. Naime, zbog neizbacivanja lopte u aut dok je jedan igrač Bačke ležao na terenu, došlo je do opšte tuče, koja je trajala nekoliko minutu. Epilog - čak četiri crvena kartona.

DELEGAT POGOĐEN FLAŠOM

Na utakmici Novi Pazar - Sinđelić delegat je pogođen flašom! Do toga je došlo kada je delegat meča pokušao da smiri navijače koji su gađali jednog fudbalera gostujućeg tima. Za to je „nagrađen“ flašom.

SUDIJE ČEKAJU POLICIJU DA IH SPROVEDE KUĆI

Arbitri meča u Novom Pazaru posle utakmice nisu želeli da napuste stadion bez pratnje policije. Kako je naveo Sportski žurnal, oni su u svlačionici ostali sve dok organi reda nisu došli kako bi ih sproveli sa stadiona.

KLUBOVI ODUSTALI OD TAKMIČENJA?!

Pred početak sezone desio se pravi skandal. Borac i Bežanija odustali su od takmičenja samo nekoliko nedelja pred početak prvenstvene trke. Njih su zamenili Sinđelić i Novi Pazar.

(Kurir.rs / Miloš Bjelinić / Foto:Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track