JEDAN JE EL PIBE: Pogledajte kako su navijači protivničkog kluba dočekali najvećeg fudbalskog sina Argentine! (VIDEO)
Foto: Pritnscreen/Twitter

BOG

JEDAN JE EL PIBE: Pogledajte kako su navijači protivničkog kluba dočekali najvećeg fudbalskog sina Argentine! (VIDEO)

Fudbal -

Na današnji dan 1960. godine rođen je jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena Dijego Armando Maradona.

Njegov tim Himnasija la Plata savladao je na gostovanju Njuels Old Bojs sa 4:0, ali utakmica je pala u drugi plan zahvaljujući nestvarnom dočeku koji su mu domaći navijači priredili povodom rođendana.

Legendarni "El Pibe" utakmicu je vodio iz specijalne fotelje koja simboliše tron!

Pre početka utakmice koja će se pamtiti upravo po neverovatnom prijemu koji je imao Maradona, domaćini su postavili fotelju kako bi najveći fudbalski sin Argentine udobno sedeo.

To je istovremeno predstavljalo najdublji iskaz obožavanja, ali i pomoć zbog Dijegovih trošnih kolena koja mu zadaju ozbiljne muke poslednjih godina.

Aluzija je bila jasna, stigao je Bog lično.

foto: Pritnscreen/Twitter

Njuels Old Bojs je jedan od klubova u kojem je veliki Dijego Maradona proveo deo svoje spektakularne karijere.

Istina zadržao se samo godinu dana tamo ali i to je bilo dovoljno da mu se klub, navijači, slobodno možemo reći i čitav grad poklone i pokažu mu najveće poštovanje.

Koliko je Maradonin dolazak podigao na noge sve u Njuelsu svedoči i to da su navijači satima pred meč bili pred hotelom u kom su odseli gosti i pevali svom idolu, a ovaj ih sa terase pozdravljao i pevao sa njima.

Na samoj utakmici, u direktnom prenosu, jedna kamera nazvana "Diego cam" bila je angažovana sa specijalnim zadatkom da snima isključivo Dijega i njegove reakcije iz fotelje.

Sve je bilo kao u bajci za velemajstora, čak je i njegov tim odigrao utakmicu sezone, slavio neočekivano ubedljivo protiv tima iz gornjeg dela tabele iako je do ove runde držao "fenjer" na tabeli argentinskog šampionata.

Posebno je Dijega dirnula posveta koju mu je uručio kapiten Njuelsa Maksi Rodrigez neposredno pred početak meča, kada je stadion kuljao od emocija.

foto: EPA/FRANCO TROVATO FUOCO

I Čelsiju i Mančester Junajtedu duel u Liga kupu dolazi u trenutku uspona forme. Ostaje da se vidi koje timove će na teren izvesti Lampard i Solskjer večeras (21.05). Kec je 1,95, iks 3,50, dvojka 3,90, a 3+ 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Mančester Junajted.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track