Najnovije vesti

MAKSIMIR ODLAZI U ISTORIJU: Pao dogovor! Dinamo iz Zagreba dobija novi stadion
Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO

U SARADNJI KLUBA I GRada

MAKSIMIR ODLAZI U ISTORIJU: Pao dogovor! Dinamo iz Zagreba dobija novi stadion

Fudbal

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, sa saradnicima, sastao se danas s predstavnicima Dinama, predvođenim predsednikom Mirkom Barišićem i predsednicom Uprave Vlatkom Peras, a razgovaralo se o planovima izgradnje fudbalskog stadiona Maksimir.

Zaključeno je da se taj prostor sagledava kao kompleksna celina kroz urbanistički konkurs koji će rešiti pitanje stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture, prenosi Hina.

U saopštenju se navodi da je dogovoreno da će Dinamo na svojoj Skupštini doneti konačnu odluku sa jasnim smernicama definisanim standardima Fifa i Uefa za izgradnju novog stadiona na mestu današnjeg.

Definisano je, takođe, da bi se projekt novog stadiona gradio u partnerskom odnosu Grada i Dinama.

"Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u dalje korake vezano za realizaciju ovoga istorijskog projekta veoma važnoga za Dinamo - ikonu zagrebačkog sporta, važnog za grad Zagreb, njegovu sportsku memoriju, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta", navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dinamov predsednik Barišić je u septembru kazao da klub već ima simulacije kako bi to moglo izgledati i prema njima će napraviti konkurs za arhitektonsko rešenje.

Stadion bi se gradio u Maksimiru na mestu sadašnjeg, atletski stadion bio bi na Sveticama, a podzemna garaža na Borongaju, kazao je tada Barišić.

(Beta)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...