GOLEADA U HUMSKOJ U SUMORNOJ ATMOSFERI: Natho, Zdjelar i Sadik srušili Vojvodinu pred put u Mančester (VIDEO)
Foto: Starsport©

SUPERLIGA SRBIJE

GOLEADA U HUMSKOJ U SUMORNOJ ATMOSFERI: Natho, Zdjelar i Sadik srušili Vojvodinu pred put u Mančester (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu ekipu Vojvodine sa ubedljivih 4:0, u derbi meču 15. kola Super lige Srbije.

Dva gola za Partizan postigao je Bibras Natho u 29. minutu iz penala i 43, a u strelce su se upisali i Saša Zdjelar u 47. i Umar Sadik u 69. minutu.

Partizan je upisao devetu pobedu od početka šampionta i treći je na tabeli sa 29 bodova, dok je Vojvodina treća sa bodom više, ali i utakmicom više.

Crno-beli su nakon prvog poluvremena imali dva gola prednosti, oba pogotka postigao je Natho, dok Vojvodina s druge strane nije ozbiljno pretila.

U petom minutu meča pokušao je Natho, potom je Sadik bio u situaciji jedan na jedan sa golmanom Vojvodine, a nakon intervencije Marka Djurišića sudija je pokazao da se igra nastavi. Ta odluka izazvala je mnogo bure na stadionu, ali su crno-beli nekoliko minuta kasnije stigli do prednosti.

foto: Starsport©

Nakon velike gužve i dosta povlačenja u kaznenom prostoru Vojvodine, sudija Miloš Djordjić je pokazao na belu tačku a siguran izvodjač penala bio je Natho u 29. minutu.

U 43. minutu Partizan je duplirao prednost. Strelac je ponovo bio Natho, ali je najveći posao kod tog pogotka uradio Umar Sadik. "Okrenuo" je jednog igrača Vojvodine i poslao sjajnu loptu do Natha kojem nije bilo teško da drugi put na meču savlada Rockova.

Tačku na ovaj meč Partizan je praktično stavio već u 47. minutu lepim golom Zdjelara sa oko 20 minuta.

foto: Starsport©

Prvu veliku šansu na meču Vojvodina je imala u 57. minutu, ali Ognjen Djuričin nije iskoristio grešku golmana Stojkovića i nije uspeo da pogodi praznu mrežu. Deset minuta kasnije isti igrač je oprobao i šut iz daljine, ali je lopta otišla malo iznad gola Stojkovića.

Već u narednom napadu Partizan je i po četvrti put savladao Rockova, a u strelce se posle lepe akcije i šuta upisao i Sadik.

Do kraja meča bilo je još prilika na obe strane, ali se rezultat nije menjao.

Derbi u Humskoj odigran je pred nekoliko hiljada navijača, a u prvom poluvremenu u tišini. Nijedna od frakcija navijača Partizana tokom prvih 45 minuta nije navijala osim što su u nekoliko navrata skandirali ime Ljubomira Markovića, koji je juče ubijen u beogradskom naselju Šumice.

Partizan u četvrtak gostuje Mančester junajtedu u Ligi Evropa, a u narednom kolu Super lige dočekuje Indjiju, dok Vojvodina gostuje Mačvi.

foto: Starsport©

90. munut - Kraj meča! Partizan - Vojvodina 4:0

77. minut - Izmena u ekipi Partizana Šćekić izašao Pavlović ušao u igru

76. minut Solidan šut Drinčića sa oko 25 metara, golman domaćih Stojković loptu poslao u korner

73. minut - Sadik uz ovacije napušta teren umesto njega je ušao Ivanović

69. minut GOL! Prelepa solo akcija i gol Sadika, plasirao je loptu sa vrha šesnaesterca u desni gornji ugao Rockovog gola

61. minut Trostruka izmena u ekipi Vojvodine igru su napustili Topić, Gemović i Nikolić ušli Matić, Đuričić i Eze

60. minut Žuti karton za Sadika, zato što je šutirao na gol posle sudijskog zvižduka

52. minut - Solo akcija Sadika i šut preko gola sa 20 metara

48. minut. GOL! Sadik je lepo odložio za Zdjelara koji je zakucao loptu u raklje sa nekih 20 metara

1 POLUVREME

43. minut - GOL! Sadik je ušao u šesnesterac i vratio povratni pas za Natha koji je plasirao loptu u nebranjeni deo mreže

39. minut - Sadik je ušao u šansu i šutirao iskosa sa leve strane ali samo do golmana gostiju

30. minut - Grobari su u 30.minutu zapevali pesmu “ti si ponos moga grada” koju je Kića voleo i često započinjao na šipci

29. minut - GOL! Natho je bio siguran sa bele tačke Partizan vodi 1:0

28. minut - PENAL za Partizan, žuti za Mladena Devetka zbog povlačenja igrača nakon kornera, šutiraće Natho

24. minut - Sadik istrčao kontru a protivnički igrač Đurišić je pre stigao do lopte i Sadik je pao nakon starta, sudija je naložio da se igra nastavi, domaći su se bunili, Ostojić je dobio žuti zbog prigovora

23. minut - Žuti karton je zaradio Šćekić

foto: Starsport©

18. minut - Igrač Vojvodine Marko Đurišić zbog starta nad Nathom kažnjen žutim kartonom, prekid je izveden Miletić je šutirao u golmana gostiju.

16. minut - Prvi korner na utakmici imala je Vojvodina, Drinčić je centrirao ali samo do golmana Stojkovića

10. minut - Slobodan udarac za ekipu Partizana je izveo Stevanović ali je lopta udarila u živi zid

5. minut - Prva šansa na utakmici Asano je šutirao sa nekih 20 metara ali je golman gostujućih lako odbranio

14:00 - Meč je počeo

11.36 - Nešto manje od pola sata ostalo je do početka meča u Humskoj u kojoj vlada sumorna atmosfera zbog smrti jednog od vođe navijača Ljubomira Markovića Kiće

foto: Kurir sport
foto: Kurir sport

SASTAVI

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – F. Stevanović, Natho, Asano – Sadik. Rezerve: N. Stevanović, Brežančić, Lutovac, Tošić, L. Pavlović, Suma, Ivanović. Trener: Savo Milošević.

Vojvodina: Rockov – Veselinović, Đurić, Saničanin, Devetak – Drinčić, Đurišić – Đuričin, Bojić, Eze – Matić. Rezerve: Toroman, Topić, Zukić, Petković, Nikolić, Gemović, Stojković. Trener: Nenad Lalatović.

Beograd, Stadion Partizana, Sudija: Miloš Đorđić

savo milošević
savo miloševićfoto: Starsport@

"Situacija je nezgodna, Čukarički, Vojvodina, pa Junajted. Nemamo dovoljno veliki fond igrača, ali moramo da pronađemo snagu, mentalnu i fizičku. Posle toga nam idem uslovno rečeno lakši raspored, ali treba preživeti".

Milošević ističe da mu je razumljivo što je trener Novosađana Nenad Lalatović uvek posebno motivisan protiv Partizana...

"Ponikao je u Zvezdi, verovatno bih i ja tako na njegovom mestu. Ne vidim tu ništa sporno. Sa druge strane njegov pečat uvek se vidi, sve ekipe koje je vodio igrale su slično, jedan na jedan, totalni fudbal, po celom terenu. Neke igrače vodi sa sobom i kada sve namesti njegove ekipe su vrlo nezgodne", poručio je MIlošević.

nenad lalatović
nenad lalatovićfoto: Starsport©

Vojvodina u Humsku dolazi sa treće pozicije i četiri boda više u odnosu na Partizan, koji ima meč manje.

"Partizan apsolutno ima jako kvalitetan tim. Možda ima neki problem kada igra na strani, ali kod kuće igra jako dobro i kvalitetno, što smo mogli da vidimo i protiv Mančestera. Očekuje nas jako teška utakmica, ali mi tu nemamo šta da izgubimo. Idemo tamo da se razigravamo i svaki rezultat osim poraza biće uspeh za nas. S obzirom na to da smo treći na tabeli, ja kao trener tamo idem sa mnogo samopouzdanja, a isto tako moraju da razmišljaju i moji igrači", rekao je Lalatović.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track