PUKLA STOTKA: Ovo je priča o Vladanu Milojeviću i kako se upisao u istoriju Crvene zvezde
Foto: FK Crvena zvezda

100 POBEDA

PUKLA STOTKA: Ovo je priča o Vladanu Milojeviću i kako se upisao u istoriju Crvene zvezde

Fudbal -

Vladan Milojević u subotu je, posle pobede nad ekipom Proletera (0:2), stavio pečat i potpis na 100. trijumf otkako je na klupi Crvene zvezde.

Utakmica sa Florijanom 2017. bila je debitantska za Vladana Milojevića na klupi Zvezde i već na tom meču zabeležio je pobedu, rezultatom 3:0 golovima Boaćija (dva) i Srnića. Redom su padali Irtiš, Sparta, a kada je došao Krasnodar, Milojevi puleni su na "Marakani" uspeli da trijumfuju i plasiraju se u grupnu fazu Lige Evrope. Tim Vladana Milojevića time je postao prvi koji je uspeo da prođe sva kvalifikaciona kola i uđe u grupu Lige Evrope.

Redom su se nizali uspesi i u domaćem šampionatu, da bi u utakmici protiv Kelna u Beogradu, ekipa crveno-belih izborila plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope! Uspešnu sezonu Vladan Milojević je krunisao i šampionskom titulom, uz 17 bodova više drugoplasiranog "večitog" rivala. Prošle sezone Milojević je imao za cilj ponavljanje uspeha iz prethodne. Međutim, kockice su se poklopile tako da je ekipa Vladana Milojevića postigla još veći uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona!

Pritom, pobeđen je i veliki Liverpul, koji je kasnije postao šampion Evrope, a doktorski rad Vladana Milojevića u toj istorijskoj pobedi Crvene zvezde i danas se prepričava. Još jednu uspešnu sezonu, 49-godišnji strateg ponovo je krunisao titulom u prvenstvu, a ovoga puta sa 12 bodova prednosti ispred prvog pratioca Radničkog iz Niša. Ovog leta ponovo su došle kvalifikacije za Ligu šampiona. Navijači su verovali da Milojević može da ponovi prošlosezonski podvig. Isčekivali su svaki sledeći meč... Redom su padali Suduva, Helsinki i Kopenhagen u ludoj penal seriji, kao i Jang bojs, kada se na prepunoj "Marakani" Crvena zvezda drugu godinu zaredom plasirala u Ligu šampiona. Pečat i potpis Vladana Milojevića. Šef stručnog štaba Crvene zvezde još ima pred sobom put da dođe do impozantnije brojke kada su u pitanju pobede u klubu sa "Marakane".

Milojević do sada u 138 utakmica ima sledeći učinak: 100 pobeda, 23 remija i samo 15 izgubljenih utakmica, uz fenomenalnu gol razliku od 315 datih i 113 primljenih golova. Trenerski zanat sam po sebi je izuzetno težak i zahtevan, a on je "doživeo stotu" i pored svega što njegov posao pruža, ali i uzima.

Takođe, Vladan Milojević je prestigao Miljana Miljanića na večnoj listi trenera po broju evropskih utakmica na klupi Crvene zvezde i time srušio rekord star 45 godina. Do sada je vodio crveno-bele 41. put na evropskim utakmicama, a već ga u sredu čeka još jedan duel u Ligi šampiona. "Vladan Milojević se upisao u istoriju Crvene zvezde. Veliki trener koji je iza sebe ostavio mnogo, a pre svega beskrajnu ljubav prema crveno-belom dresu. Pokazao je da srcem, voljom i htenjem može mnogo da se postigne i zato mu svaki zvezdaš kliče: HVALA TI MILOJE!", kaže se na sajtu Crvene zvezde.

(FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track